Home Izbori Vulin: Predsednički kandidat ne može da kontroliše MUP

Vulin: Predsednički kandidat ne može da kontroliše MUP

100
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da Saša Janković kao predsednički kandidat ne može da kontroliše državne organe i treba da podnese ostavku.

Osim toga, on je naveo da bi Janković postupak kontrole MUP trebalo da prepusti svojim zamenicima.

„Kako bilo ko može da ima poverenje u njegove naloge ili nalaze ukoliko je on predsednički kandidat“, upitao je Vulin povodom toga što je kancelarija Zaštitnika građana pokrenula po hitnom postupku kontrolu u slučaju pritvaranja dvojice policajaca optuženih za odavanje službene tajne time što su medijima obelodanili da su prisustvovali memorijalnom skupu u Srebrenici 2015. godine.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je krajem decembra da će se kandidovati za predsednika Srbije kada budu raspisani izbori, ali „nikako pre toga“. Predsednički izbori u Srbiji biće održani na proleće.

Vulin je naveo da u tom slučaju ne zna ko kontroliše MUP – da li kontroliše zaštitnik građana koji se zove Saša Janković ili kontroliše predsednički kandidat koji se zove Saša Janković.

Istakao je da kakav god nalaz bude imao, u njega niko neće verovati i dodao da je to vrlo razumljvo iz prostog razloga što je to „uradio politički protivnik svojim političkim protivnicima“.

„Saša Janković mora da podnese ostavku jer iz ovoga proizlazi da svaki predsednički kandidat može da kontroliše državne organe i svaki predsednički kandidat može da kontroliše koga god hoće i šta god hoće. Koja je sad uloga Saše Jankovića? Da li je on zaštitnik građana ili predsednički kandidat“, naveo je Vulin odgovarajući na pitanje novinara.

Ministar smatra da Saša Janković posao kontrole treba da prepusti svojim zamenicima koji treba da kontrolišu i rade sa državnim organima.

„Predsednički kandidat ne sme da radi sa državnim organima jer predsednički kandidat ne sme da kontroliše druge državne organe“, zaključio je Vulin.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here