Home Izbori SPS ima spremnog kandidata, ali „može za sto“

SPS ima spremnog kandidata, ali „može za sto“

118
0
Slavica Đukić Dejanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Smederevo — Zamenica predsednika SPS Slavica Djukić Dejanović kaže da stranka ima kandidata za predstojeće predsedničke izbore, ali ne isključuje mogućnost dogovora.

Kako je rekla, postoji mogućnost razgovora o zajedničkom kandidatu stranka vladajuće koalicije.

„Mi, naravno, imamo svog kandidata ali ne isključujemo mogućnost za razgovor o zajedničkom kandidatu, koji može biti kandidat onih članica koje učestvuju u vladi“, rekla je Djukić Dejanović u Smederevu.

Ona je kasno sinoć, na vanrednoj izbornoj skupštini SPS u Smederevu, rekla da ta stranka misli da je njen kandidat najkvalitetniji, ali da je realnost tera da podrži „ne kandidata drugih članica koalicije, već zajedničkog kandidata“.

Na izbornoj skupštini smederevskog SPS-a za novog predsednika Gradskog odbora izabran je ekonomista i biznismen Milija Barović koji je najavio konsolidaciju gradske organizacije SPS.

„Uspeli smo da prevaziđemo sve probleme i nesuglasice iz prethodnog perioda. Da se konsolidujemo i izaberemo novo rukovodstvo koje će, nadam se uspešnije voditi našu partiju na lokalu“, rekao je u obraćanju novinarima Milija Barović.

Barović je dodao da će, odmah posle Nove godine, Gradski odbor SPS u Smederevu, održati prvu sednicu i krenuti sa „novim aktivnostima“ u svim mesnim organizacijama, a da će mreža biti obnovljena u organizacijama koje trenutno ne funkcionišu.

Novi Gradski odbor ima 56 članova. Ostale funkcije Gradskog odbora znaće se posle naredne sednice Gradskog odbora.

Izbornoj konferenciji prisustvovali su zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić Dejanović i potpredsednik SPS Branko Ružić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here