Home Izbori Janković: Kandidovaću se za predsednika

Janković: Kandidovaću se za predsednika

104
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1

Zaštitnik građana Saša Janković kandidovaće se za predsednika potvrdio je za subotički portal Magločistač.

Kako je u intervjuu za ovaj portal rekao in će se kandidovati za predsednika kada se raspišu izbori, ali nikako pre toga.

– Zaštitnik građana je neophodan Srbiji. Imaćemo i predsednika Republike i predsednika Vlade i ministre i gradonačelnike i poslanike i sve druge koji će se kandidovati. Još je nužnije da imamo i Zaštitnika građana. Kao i do sada, radiću svoj posao strogo prema Ustavu i zakonu, bez uzmicanja pred bilo kim. U Srbiji treba da postoji red, a ne neizvesnost i strah – kaže Janković za Magločistač.

Janković je istakao da će biti kandidat građana i da predsednik izražava državno, odnosno nacionalno, a ne stranačko jedinstvo, a stranke svoje mesto mogu, treba i dobrodošle su da pronađu u opštem interesu, a ne obrnuto.

Ukoliko pojedinci misle da su „stavovi koje iznosi opozicioni“, neveo je Janković, oni zapravo imaju „Ustav Srbije kao najvećeg političkog protivnika“.

„Naša snaga nikada nije proizilazila spolja, već iznutra. I u regionu stabilnost ne može da se zasniva na ličnim odnosima lidera, niti smešnoj trci u naoružanju, već na ljudskim vrednostima koje delimo, na pravnim državama, poštovanju ljudskih prava, zdravim ekonomijama, zadovoljnim ljudima. To su srpske i evropske vrednosti kojima treba da težimo“, precizirao je Janković.

Zašto ovako otvorenu i značajnu izjavu dajete malom lokalnom mediju i nepoznatoj novinarki?
Zato što ste Vi najbolji primer za jedan od nacionalnih problema na koji ukazujem – gušenje medija po Srbiji. Van nacionalne novinarske scene i etabliranih glasila, i van Beograda postoje hiljade sjajnih novinara i vrsni mediji koji nestaju, a to niko ne primećuje ili se njihov glas ne čuje. To su mi rekle vaše kolege u Subotici, ali i svi novinari u mestima koje obilazim. Bez vas, građani ostaju bez prava na informisanost i prepušteni su propagandi. Za mene niste mali i nebitni.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here