Home Izbori Danijela Sremac – harizmatična i neozbiljna kandidatura

Danijela Sremac – harizmatična i neozbiljna kandidatura

103
0
Danijela Sremac - Srbija izbori
Foto: B92

Politički analitičari ocenili su da su kandidature za predsednika Srbije mimo parlamentarnih stranka neozbiljne.

Takvom su ocenili i kandidaturu predsednice Srpskog instituta iz Vašingtona, Danijele Sremac, ali i dodali da je reč o harizmatičnoj osobi sa interesantnom biografijom.

Danijela Sremac je pre dva dana najavila da će biti kandidat dijaspore na predsedničkim izborima u Srbiji na proleće sledeće godine.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net) da su neozbiljne sve predsedničke kandidature, mimo parlamentarnih stranaka i koalicija.

„Dakle, svi pođednako i kandidat dijaspore koji je nepoznat javnosti, Vuk Jeremić za koga se ne zna da li je kandidat, pa donekle i Saša Janković, koji je deo pravno-političkog sistema podržan od vlasti, a već godinu dana je neformalni kandidat dela opozicije, i svi drugi znani i neznani koji će njihovim stopama“, rekao je Stanković.

On je kazao su pravila kandidovanja isuviše fleksibilna.

„U Americi imate dva ozbiljna kandidata i oko 300 miliona birača, Srbija ima 50 puta manje biračko telo, kandidata ima previše, a pobednika, pre početka izborne kampanje, onoliko koliko i kandidata“, kazao je Stanković.

Direktor agencije „Faktor plus“ Vladimir Pejić rekao je da Danijela Sremac ima interesantnu biografiju, ali da se poslednjih meseci pominje puno kandidata.

„To smanjuje interesovanje građana za predsedničke izbore, čak na nivo manje nego pre, recimo, pola godine“, rekao je Pejić.

Potencijalni kandidat za predsednika Srbije Bratislav Jugović rekao je sredinom decembara za portal da se u najužim vladajućim krugovima zna da će Danijela Sremac biti predsednički kandidat i da je ona „trkač“ Vuka Jeremića.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here