Home Izbori Vučić: Imam pametnija posla nego da odgovaram Jankoviću

Vučić: Imam pametnija posla nego da odgovaram Jankoviću

109
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da su neke njegove kolege “pogrešile što su reagovale na uvrede na moj račun Saše Jankovića“.

„Nisam imao potrebu da odgovaram, imam pametnija posla. Neka drugi izigravaju nacionalne heroje, čekaju me Kinezi u Železari“, rekao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da je Saša Janković političar i da je loše što se time bavi, ali da on ne želi to da komentariše.

„On (Janković) je političar, dobar ili loš, to će narod da kaže. Mislim da je loše što to govori sa druge funkcije, na kojoj je sada. Ja računam da su svi oni već postali predsednici države, možda će imati šansu da pogaze tu odvratnu Vučićevu vladu ako bude parlamentarnih izbora. Sve im se otvorilo, trebalo bi da budu radosni, a ne nervozni. Ja neka pisma koja vidim, oni su nervozni“, rekao je Vučić.

Dodao je da čestita Jankoviću na popularnosti u Hrvatskoj, ali i da je video da je on (Vučić) tamo najnepopularniji.

„Video sam da sam najnepopularniji u Hrvatskoj, ali sam ponosan što sam štitio interese svog naroda. Sa Hrvatskom smo uvek spremni da razgovaramo, ovde nema zabrana čokoladica, nema pravljenja problema antifašistima. U redu je da objašnjavaju svojoj javnosti koliko sam ja loš, ali moj posao kao predsednika vlade je da zaštitim zemlju i građane, ne sebe“, kaže Vučić.

Podsećamo, Janković je u sredu poslao Vučiću otvoreno pismo.

Kako kaže, ne brinu ga napadi na njega, nego što neko “a priori napada Srbiju“.

„Poklopili su im se stavovi sa hrvatskim, ali to je njihova stvar. Argumenti velikih sila se ne poklapaju sa onima koji kritikuju Vladu Srbije. Šta ćete, prosto morate da vodite politiku koja ima ozbiljnost i odgovornost, a oni neka viču ’ua, Vučiću“ i „Vučiću, pederu“. Kao što vidite, a ja to ponavljam, neće vam vetar pomoći da skočite više od Sergeja Bubke, neće ni ptica da vas ponese, morate više da radite“, navodi premijer.

Na pitanje novinara šta misli o tome što je Demokratska stranka Srbije saopštila da parlamentarni izbori nisu potrebni Vučić je odgovorio: „To je OK, neko misli da su potrebni, neko da nisu“.

Vučić je naveo i da opozicija već zna da pobeđuje, ali da su im ostavili malo prostora da bude još ubedljivije: „Ne plašim se, već sam spreman da napustim kancelariju i predam im vlast pa da vidim šta će da rade. Pre toga ima samo jedan detalj, moraju da dobiju glasove građana Srbije“.

Na pitanje o pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, Vučić je odgovorio:

„Sve što mislite da imate od novih detalja molim da se dostavi nadležnim državnim organima. Voleo bih da se time bave tužioci, a ne Skupština“.

Takođe, naveo je i da „razume bes protiv Vučića u Hrvatskoj“.

„Nema ga kod najodgovornijih političara i to je dobro. Na miran i civilizovan način pričam o razlikama. Kada sam bio na inauguraciji Kitarovićeve, napali su me za nestale osobe“, kaže Vučić i dodaje da je zapravo više nestalih Srba nego Hrvata u sukobima devedesetih, i to za 20 posto više.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here