Home Izbori DSS: Treći izbori u četiri godine? Krajnje neozbiljno

DSS: Treći izbori u četiri godine? Krajnje neozbiljno

92
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — DSS ocenila je da bi raspisivanje novih vanrednih parlamentarnih izbora šest meseci od izbora vlade i treći put u poslednje četiri godine, bilo neozbiljno.

„U okolnostima više nego stabilne skupštinske većine i nepostojanja bilo kakvog valjanog državnog ili političkog razloga, takav čin bi predstavljao poigravanje državom koje je nezabeleženo u praksi demokratskih zemalja“, navela je DSS u saopštenju.

Predsedništvo DSS ocenilo je da je već sama najava mogućeg raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora prouzrokovala političku nestabilnost, produbila podele u srpskom društvu i oslabila državu.

„Srbiji je preko potreban demokratski dijalog političkih neistomišljenika o brojnim otvorenim spoljno i unutrašnje političkim pitanjima, a ne nove prljave kampanje, koje iz izbornih procesa eliminišu ideologiju, politiku i neophodnu raspravu o položaju i mogućim ;putevima Srbije, a time i istinski slobodan izbor gradjana“, navodi DSS.

Ta stranka je dodala da će, ukoliko se te najave o vanrednim izborima ostvare, odluku o načinu učešća i mogućim koalicijama doneti posle razgovora sa svim relevantnim opozicionim političkim akterima.

Izvor: www.b92.net