Home Parlamentarni izbori Ljajić: Pun gas, možda bude parlamentarnih izbora

Ljajić: Pun gas, možda bude parlamentarnih izbora

101
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić pozvao je članstvo i stranačke organe da se pripreme za parlamentarne izbore kao da će ih biti.

„Molim vas da počnemo pripreme za predstojeće izbore, za predsedničke sigurno, ne znam da li će biti parlamentarnih izbora, ali molim vas, pun gas“, rekao je Ljajić na obeležavanju sedam godina od osnivanja te stranke u Sava centru.

On je izrazio uverenje da će SDPS na predstojećim izborima napraviti odličan rezultat.

„Pripremamo se kao da će ih biti, ja sam retko grešio u procenama, možda sad pogrešim, ali čini mi se da moramo da apsolutno čitavu stranačku mašineriju da pokrenemo“, rekao je Ljajić.

Ljajić je apelovao da se čitava „stranačka mašinerija“ podigne i ojača.

„Imamo 130 odbora, što nije malo“, kazao je Ljajić i dodao da očekuje rezultat.

Povodom sedam godina postojanja stranke, Ljajić je istakao da SDPS ostaje veran svojim načelima, a pre svega, kako je rekao, antifašizmu i ulasku u Evropsku uniju.

„To možda nisu politički profitabilne ideje, ali na tome istrajavamo“, rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

On je naveo da političke stranke ne treba da postanu preduzeća i dodao da nije lako biti socijaldemokrata u vreme ekonomske krize, ali da su to temeljne vrednosti za koje se treba zalagati.

„Moramo da vratimo politiku u političke stranke, jer čini mi se da je ima mnogo više u svim ostalim porama“, kazao je Ljajić i dodao da stranke ne treba da budu zavodi za zapošljavanje niti socijalne ustanove.

Obeležavanju sedam godina postojanja SDPS između ostalih prisustvovali su predsednik SPO Vuk Drašković, novoizabrani predsednika Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković, ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku i funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here