Home Izbori Jovanović: Jeremić izjavom o kandidaturi torpeduje dogovor

Jovanović: Jeremić izjavom o kandidaturi torpeduje dogovor

121
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je će se kandidovati na izborima za predsednika ukoliko ne bude bilo dogovor o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da izjava bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića da razmišlja o predsedničkoj kandidaturi „torpeduje“ dogovor o zajedničkom opozicionom kandidatu, kao i eventulanu kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića.

Jovanović je rekao i da se o zajedničkom kandidatu razgovora i da priča „svako sa svakim“, a da je njegova obaveza da, ukoliko ne bude postignut dogovor, brani ideje evropske i građanske Srbije.

„Ako nemate zajedničkog predsedničkog kandidata onda nemate na zajedničku politiku čiji je temelj evropska Srbija“, rekao je lider LDP-a i dodao da je njegova obaveza da brani ideje evropske i građanske Srbije, „makar im davao i veštačko disanje“.

Vuk Jeremić, predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, izjavio je za N1 da intenzivno razmišlja i razmatra kanidaturu za predsednika Srbije.

Jeremić je, gostujući u Novom danu, rekao da je posao predsednika od izuzetne važnosti, pogotovo u vreme, kako je kazao, previranja u svetu.

„Kad bih se kandidovao, bila bi to moja najvažnija odluka u karijeri i stoga prilazim ozbiljno tome i ne zatrčavam se. Teško se živi, narod je nezadovoljan i to se ne može rešiti preko noći. Zato je od pitanja ko će se kandidovati bitnije koja rešenja ponuditi i o tome se savetujem s umnim ljudima“, rekao je Jeremić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here