Home Izbori Jovanović: Ne smeta mi da budem Vučićev omiljeni opozicionar

Jovanović: Ne smeta mi da budem Vučićev omiljeni opozicionar

137
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da se bori da bude u Vladi Srbije, jer odatle može da se radi, ali i da mu ne bi smetalo da bude „omiljeni opozicionar“ premijera Aleksandra Vučića.

„Celo društvo treba da razmisli kako će nam izgledati vlada ukoliko se građansko društvo bude ponašalo onako kao se sada ponaša“, rekao je Jovanović za sutrašnji Danas.

On je napomenuo i da s Vučićem ima jasan odnos i da tu nema nikakvih nedoumica: „On vrlo dobro zna šta od mene može da očekuje, i ja to ne krijem“.

„Pitanje naše eventulane saradnje u vladi je komplikovano i ono do sada nije dobijalo nikakav drugi odgovor, osim onog koji je jedino moguć. Jedan od nas je na vlasti, drugi u opozicji“, rekao je Jovanović.

Upitan da li posle pohvala „Vučićevom budžetu“ i kritika opozicje, hoće da kaže da nije Vučićev omiljeni opozicionar, Jovanović je odgovorio: „Ne bih imao ništa protiv da jesam“.

„Ne bi mi uopšte smetalo da budem po medijima i da mogu da govorim o evropskoj Srbiji, drugačijoj politici, o greškama koje se prave“, rekao je on.

Osvrnuvši se na predsedničke i eventualne parlamentarne izbore na proleće naredne godine, lider LDP je rekao da vidi perspektivu odnosu sa Demokratskom strankom (DS).

„Građanske opozicija ne sme ući u parlamentarne i predsedničke izbore na način na koji je do sada ulazila u izbornu kampanju. LDP će učiniti sve kako bi se napravio dogovor“, rekao je on.

Rekao je i da vidi perspektivu u odnosu sa DS i da misli da mogućnost dogovora sa tom strankom predstavlja relaksaciju građanskog društva.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here