Home Izbori Boško uz Jeremića?

Boško uz Jeremića?

132
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Sastali se lider Dveri i nekadašnji kandidat za genseka UN. I DSS spreman da uđe u širi opozicioni blok

U OKVIRU nezvaničnih konsultacija uoči predstojećih izbora Vuk Jeremić se sreo sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i razgovarali su o strategiji opozicije i ukrupnjivanju stranaka u savez protiv vlasti – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, Obradović je izrazio i spremnost da odustane od svoje kandidature za šefa države ukoliko se opozicione stranke dogovore da njihov zajednički kandidat bude Jeremić.

Kako saznajemo, bivšeg šefa diplomatije i nekadašnjeg funkcionera DS mogli bi da podrže i „Dosta je bilo“, SDS Borisa Tadića, Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović, a moguće i DS. Jeremić se svakodnevno konsultuje sa političkim akterima koji bi mogli da stanu iza njegove kandidature.

Navodno, ove stranke i lideri uveliko se pripremaju i za opciju da se istovremeno sa predsedničkim, održe i vanredni parlamentarni izbori. U tom slučaju, razmatra se mogućnost da nosilac njihove liste bude Saša Janković.

Ako se zakaže i novo glasanje za narodne poslanike, širem opozicionom savezu spreman je da pristupi i DSS. Potpredsednik te stranke Miloš Jovanović objašnjava za „Novosti“ da su oni uvek stavljali politička opredeljenja iznad svega, ali da ne isključuje razgovore unutar opozicije u slučaju izbora za Skupštinu:

– Ukoliko vlast odluči da treći put za četiri godine raspiše i vanredne parlamentarne izbore, bez ikakvih valjanih političkih razloga, to znači da oni suspenduju politiku. U toj opciji, za koju ne verujemo da će da se ostvari jer bi bila izuzetno neozbiljna, DSS bi bio spreman da razgovara sa svim opozicionim strankama o načinu nastupa na tim izborima.

JEREMIĆ je u četvrtak i na „Tviteru“ najavio da se posle četiri godine vraća iz SAD u Beograd, što je u političkoj čaršiji podgrejalo spekulacije da je spreman i da ponovo uđe u političku arenu Srbije.

– Posle četiri intenzivne godine, doviđenja Njujorku. Vreme je da se vratim kući – napisao je Jeremić.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here