Home Izbori Poslanici o zajedničkom kandidatu i vanrednim izborima

Poslanici o zajedničkom kandidatu i vanrednim izborima

108
0
Opozicija - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Deo poslanika govorio je danas i o mogućnosti da opozicija na predsedničke izbore izađe sa zajedničkim kandidatom, a bilo je reči i o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslanika Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić ocenio je danas da su Srpska napredna stranka (SNS) i Aleksandar Vučić poveli najbesramniju kampanju u Srbiji, zloupotrebljavajući tragediju od pre 12 godina da se obračunaju sa protivkandidatima, dok naprednjaci to odbacuju.

„Pozivamo sve prijatelje iz drugih stranka i demokratske javnosti da se suprotstavimo ovom ludilu u Srbiji, da se dogovorimo oko zajedničkog kandidata za predsednika i zajedničke liste, da pobedimo ovaj režim i pošaljemo ga u istoriju, poručio je šef poslanika SDS.

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka učiniti sve kako bi se napravio dogovor o drugačijem i zajedničkom nastupu opozicije na predstojećim izborima.

„Mi ćemo uprkos svim problemima nastaviti da razgovaramo sa evropski orijetisanim strankama u zemlji, građanske opozicije kako bi dogovorili zajedničkog kandidata na izborima i kako bi se dogovorili oko načina na koji ćemo najefikasnije nastupiti na parlamentranim izborima“, rekao je Jovanović.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da su ti izbori za zemlju važni jer je ugrožena evropska budućnost Srbije.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović ocenio je da je jedini smislen razlog za nove vanredne parlamentarne izbore da se vidi ko je opozicija, a ko su u opoziciji sateliti vlasti.

Vukadinović je novinarima u skupštini rekao da to u normalnoj zemlji ne bi trebalo da je razlog da se izbori održe, ali je to jedini razlog u korist izbora, koji su besmisleni.

Nisam protiv izbora, iako su besmisleni, ali nije nemoguće da ih bude, istakao je Vukadinović.

On je ocenio da su SNS i Aleksandar Vučić već u kampanji.

Vladimir Đukanović iz SNS sa druge strane kaže da će stranački organi da odlučuju da li će biti izbora.

„Sagledava se ukupna atmosfera u društvu. Ako imate skupštinu u kojoj imate poslanike koji se ponašaju u najmanju ruku kao da su izašli iz „Laze Lazarević“, onda je red da pitate građane da li to podržavaju“, kaže Đukanović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here