Home Izbori Boris Tadić: Pokušavaju da Vuka Jeremića diskredituju pričama o pogibiji gardista

Boris Tadić: Pokušavaju da Vuka Jeremića diskredituju pričama o pogibiji gardista

120
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Bivši predsednik Srbije oglasio se povodom tvrdnji da je njegov bivši savetnik Vuk Jeremić pre vojnih zvaničnika znao da je u kasarni na Topčideru došlo do pogibije dvojice gardista

Bivši predsednik Srbije oglasio se povodom tvrdnji da je njegov bivši savetnik Vuk Jeremić pre vojnih zvaničnika znao da je u kasarni na Topčideru došlo do pogibije dvojice gardista

BEOGRAD – Prvi put čujem za takon nešto i uveren sam da to nije istina. Te priče se plasiraju u svrhu diskreditacije pojedinaca u predizbornoj kampanji, rekao je bivši predsednik Srbije Boris Tadić, povodom tvrdnji da je njegov bivši savetnik Vuk Jeremić pre vojnih zvaničnika znao da je u kasarni na Topčideru došlo do pogibije dvojice gardista.

Advokat porodice gardista Olgica Batić rekla je da je prošle godine predat predlog za saslušanje Jeremića.

Prema njenim rečima bivši načelnik Generalštaba Vojske Srnije Branko krga svojevremeno je rekao da mu je nejasno kako to da ga je o pogibiji gardista prvi obavestio Jeremić.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović postavio je pitanje kakve informacije o pogibiji gardista ima Jeremić i da isto pitanje treba postaviti bivšem ministru odbrane i kasnije predsedniku Srbije Borisu Tadiću i Draganu Šutanovcu, koji je u to vreme bio zamenik predsednika Odbora za bezbednost.

Šutanovac je rekao listu Danas da mu nije jasno zašto se Jeremić dovodi u vezu sa ovim događajem i pita „kako bi Jeremić znao za ubistvo pre Krge“.

Martinović kao i njegove ostale kolege iz SNS upotrebljavaju jedan tragičan događaj u političke svrhe kako bi u negativan kontekst stavili sadašnju opoziciju, ocenio je Šutanovac.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here