Home Izbori Vučić: Nemam formiran izborni štab

Vučić: Nemam formiran izborni štab

54
0
akzss90-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Odgovarajući Bošku Obradoviću Aleksandar Vučić naveo da Vladimir Beba Popović ne može da bude član njegovog izbornog štaba i da ga biznismen Miroslav Mišković nikada nije finansirao

Drugi dan načelne rasprave o budžetu Srbije za narednu godinu obeležila je polemika premijera Srbije Aleksandra Vučića i šefa poslaničke grupe Dveri.

Boško Obradović je optužio premijera Vučića da nema ni dana radnog staža i da je ceo život proveo u skupštinskom restoranu. Naveo je i da je osnivač SNS i predsednik Srbije Tomislav Nikolić javno u Utisku nedelje priznao „mene i Vučića finansirao je Miroslav Mišković i našu prethodnu kampanju“.

Odgovarajući, Vučić je poručio da je čist kao suza i da zato pobeđuje na izborima i da će zato i pobeđivati kada god bude hteo i koliko bude hteo da se bavi politikom. A na optužbe Obradovića da je šef Vučićevog izbornog štaba „agent nemačke obaveštajne službe Beba Popović, kome je na račun uplaćeno pet miliona evra“ premijer je odgovorio da nema formiran izborni štab, da će ga formirati dovoljno kratko pred izbore, i da Popović ne može niti bilo ko drugi da bude član tog izbornog štaba.

„Dinar da mi nađete, a ne pet miliona kojima se gađate, ja nisam premijer. Ja nisam video pet miliona i nisam uplatio ni jedan dinar u austrijskoj banci. Možda je vama Mišković dao pet miliona. Lažovi jedni, sram vas bilo kakve laži izgovarate, Sram vas bilo. I nije vas stid u laži” , uzvratio je Vučić.

Osvrćući se na navode o Miškoviću, Vučić je naglasio da ga vlasnik Delte nikada nije finansirao. Sam Mišković je svojevremeno izjavio, tvrdi premijer, da on nije hteo da prihvati ni pomoć u slučaju bolesti člana porodice, koju mu je Mišković ponudio.

„Čak da dodam, vi imate na svojoj listi dva Miškovićeva potrčka, a kompletno srpstvo vam leži u tome što možete da kritikujete vlast i iznesete svoje stavove u Vremenu. Prestanite s tim glumatanjem, niti imate veze sa srpstvom, niti sa Srbijom, niti s njenom budućnošću, poručio je Vučić.

On je dodao da je u Srbiji prošlo vreme siledžijstva, batinjanja, kao i laži i izbornih krađa zajedno sa ambasadorima. Poručio je i Obradoviću da ni jednu ženu više u Srbiji neće moći da udari, aludirajući na napise na pojedinim portalima u vezi Obradovićevog razvoda. Premijer je rekao i da su u Srbiji svi svedoci pokušaja izvođenja najbrutalnijih napada na Vladu Srbije i njega kao premijera, ali da te napade pojedinci sami ne uspevaju da artikulišu, pa moraju da čitaju šta im je napisano. Vučić je ocenio da ovako loša atmosfera koja se kreira u srpskom društvu neće moći još dugo da potraje, pa ili on proći kao njegovi prijatelji Mateo Renci i Bojko Borisov, ili će neki drugi da se obraća građanima s nekog drugog mesta.

Šešelj osporio novac za Fondaciju Zoran Đinđić

Burna reagovanja izazvao je lider radikala Vojislav Šešelj koji je kritikovao to što je budžetom planiran novac za Fondaciju Zoran Đinđić. Šešelj je za Đinđića rekao da je „bio šef prvog mafijaškog puča“. Apsolutno je nepotrebno izdvajati novac za Fondaciju Đinđića, jer on to ni po čemu ne zaslužuje, osim da se eventualno rasvetli njegovo ubistvo, tvrdi Šešelj, dodajući da bi on to već učino da je na čelu anketnog odbora za atentat na Điđića.

Zoran Živković iz Nove stranke i premijer i Goran Ćirić iz DS složili su se da je ponašanje Šešelja neprimereno, te da je predsednici parlamenta Maja Gojković morala da prekine Šešeljevo izlaganje. Živković je dodao da Đinđić ne zaslužuje da iko o njemu govori zlo, da je ovakva diskusija iskorišćena za lični obračun, te da ne zna iz kojeg razloga, ali da svakako to „nije zdravo“. Gojkovićeva je odogovorila da poslanici opozicije nisu bili „tako senzitivni“ kada je Boško Obradović vređao premijera Aleksandra Vučića, Rasima LJajića, Muamera Zukorlića i sve Bošnjake. Premijer Vučić je Šešelju odgovorio da je njegova odluka da se iz budžeta izdvoji novac za Fondaciju Zorana Ðinđića. Podvukao je da je državni posao da se poštuju oni koji su za jedan deo stanovnika bili a i sada su važni i zadužili zemlju i zaslužili poštovanje.

O pretnjama porodici

Premijer Vučić rekao je danas novinarima i da su ga duboko potresli komentari na račun njegove četrnaestogodišnje ćerke .”Moj sin je sada već već veliki pa hoće sestricu da brani ,a i strašno je kada vam neko psuje “mrtvu ćerku, koja je pritom živa i najbolji učenik i koja govoriu tri strana jezika. Ne znam kakav psihopata treba da budete da biste to učinili“, rekao je Vučić.

Prethodno, SNS i šef poslaničkog kluba naprednjaka Aleksandar Martinović oštro su osudili pretnju koja je potpisana sa „dete Partizana“ osvanula na Fesjbuk strani lista Kurir. Pretnja glasi „Vučiću, mrtvu ti Milicu j…m“!.

O izborima

Odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora biće doneta krajem januara, početkom februara. Već sada znam šta želim i šta mislim o raspisivanju parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim, ali postoji mnogo stvari koje utiču na odluku. O tome ćemo razgovarati u vladi, sa predsednikom Srbije Tomjslavom Nikolićem, unutar SNS, sa koalicionim partnerom, i mnogim drugim ljudima od kojih zavisi budućnost Srbije, poručio je Aleksandar Vučić.

O transferu blama

Trudio sam se da budem iskren i čini mi se da narod to prepoznaje, nekad imam transfer blama kad vas gledam, obratio se premijer Vučić lideru pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću, koji je komentarišući budžet rekao su penzioneri „donirali“ oko 20 milijardi dinara državi, odnosno da je vlada to od njih uzela protivustavno, da je od lekara, nastavnika i drugih zaposlenih u javnom sektoru uzela oko 22 milijarde, i da je od privrede uzela 15,5 milijardi na ime fiktivne dobiti u narednoj godini.

O smanjenju plata Jankoviću i Šabiću

Upitan da li treba prihvatiti predlog poslanika njegovce stranke po kojem bi se ombudsmanu Saši Jankoviću i povereniku Rodoljubu Šabiću smanjile plate, on je rekao da nije za to jer bi morao da se menja čitav sistem i da će zato poslanike SNS zamoliti da ne glasaju za taj amandman

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here