Home Izbori Šutanovac: Saša Janković je kvalitetan kandidat, ali…

Šutanovac: Saša Janković je kvalitetan kandidat, ali…

105
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Demokratska stranka insistira na jednom kandidatu opozicije za predsedničke izbore, kaže lider te stranke Dragan Šutanovac dodajući da su otvoreni za svaku vrstu saradnje, ukoliko budu raspisani republički i gradski izbori.

Komentarišući mogućnost da DS stane iza Saše Jankovića kao predsedničkog kandidata, Šutanovac za N1 kaže da je on kvalitetan kandidat ali da DS želi da kandiduje politiku, a ne ličnost i da će odluke biti donete na organima stranke. „Ovde nije tema ličnost. Želimo da pokažemo da DS postoji 27 godina zato što ima kontinuitet iste politike“.

“Dogovorićemo se!”, odgovara Šutanovac na konkretno pitanje da li bi DS podržao Jankovićevu kandidaturu.

Naglašava da DS još ne izlazi sa kandidatom je još nije poznato na koje će se izbore ići u aprilu a to će uticati i na dogovore među opozicijom. “DS jedina u opoziciji ima rast popularnosti nakon skupštine stranke. Još nismo zadovoljni ali se vraćamo na pozicije na kojima smo bili. Ali, ako pravimo dogovor u opoziciji svaka stranka treba ad bude svestna svog rejtinga”, ističe Šutanovac.

Lider demokrata kaže da ga ne bi čudilo da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori jer je više nego očigledno da Vlada koju vodi Vučić nema evropski kapacitet. “Ne bi me čudilo da Vučić raspiše parlamentarne izbore svestan da sa ovom ekipom ljudi u Vladi i Skupštini ne može da izvrši reformu na način koji se zahteva u odnosu na evropske standarde”.

Prema njegovoj oceni, predstojeći predsednički izbori komplikuju odnose unutar SNS-a gde ima više ideja o više kandidata. “Verujem da premijer razmišlja o mogućnosti da se on kandiduje”.

Šutanovac dodaje da bi se Vučić na taj način rasteretio tereta koji ima sa Tomislavom Nikolićem koji je, kako kaže, “izuzetno loš predsednik koji ima lošu reputaciju među građanima”.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here