Home Izbori Vučić o vanrednim izborima: Odluku će doneti više ljudi

Vučić o vanrednim izborima: Odluku će doneti više ljudi

111
0
Aleksandar Vuccich KZSS 24
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će više ljudi odlučivati da li će s predsedničkim izborima iduće godine biti održani i parlamentarni.

Kako je rekao, kakva god odluka da bude – sigurno je da će predizborna kampanja biti kratka.

On je u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare s komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom rekao da se ne bavi izborima i da ima važne poslove i sastanke u decembru ove godine i januaru sledeće godine.

„Kakva god da bude kampanja, bilo da je samo predsednička, ili parlamentarna ili zajedno, šta god bude bilo, odlučivaće se o tom potom, odlučivaće više ljudi. Kakva god odluka bude, izborna kampanja biće kratka“, rekao je Vučić.

Izvesno je da Srbiju na proleće 2017. čekaju predsednički izbori, ali je nekoliko medija poslednjih dana najavilo mogućnost istovremenog raspisivanja i parlamentarnih izbora.

O mogućnosti da se posle samo jedne godine na listićima ponovo zaokružuju izborne liste, ne samo ime predsedničkih kandidata, pišu „Novosti“, „Blic“ i „Kurir“.

Državni zvaničnici se u prvi mah nisu oglašavali povodom ovih medijskih saznanja, ali je predsednica Skupštine i funkcionerka SNS Maja Gojković ovog vikenda rekla da se u SNS „o tome nije razgovaralo, niti je premijer tako nešto inicirao“.

Dan ranije predsednik Tomislav Nikolić nije želeo da odbaci mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je rekao predsednik, u okolnostima tranzicije je „bolje češće proveravati volju građana“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here