Home Izbori Obradović: Jedini razlog za izbore Vučićeva želja

Obradović: Jedini razlog za izbore Vučićeva želja

116
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je jedini za vanredne parlamentarne izbore motiv premijera Vučića.

„Skupština je poslednje mesto na kojem uopšte može da se čuje glas opozicije. Zato Skupštinu treba ukinuti i svu političku moć prebaciti u ruke jednoga čoveka. Ne vidim drugi razlog za vanredne parlamentarne izbore“, napisao je Obradović u saopštenju.

Obradović je naveo da je ove godine Vučić kao predsednik Vlade u ostavci i tehničkom mandatu, osam meseci vladao sam, bez skupštinske kontrole jer je Skupština bila raspuštena.

„Možda mu se dopalo, i to želi da ponovi i iduće godine čim se usvoji budžet za 2017. Ima pare za kampanju, a nema Skupštinu u koju mora da dođe i odgovara na poslanička pitanja“, ocenio je Obradović.

Obradović je ukazao da bi još jedni prevremeni poslanički izbori, godinu dana posle prethodnih, bili „čisto rasipništvo, manipulacija vlašću i neodgovornost prema najozbiljnijem državničkom poslu“.

Međutim, dodao je Obradović, Dverima to odgovara jer će SNS dobiti manje glasova pošto, kako smatra, ništa nije urađeno za pet godina Vučićeve vlasti.

„Vučić se dobro oseća jedino u svetu političkog marketinga i u predizbornoj kampanji. On ne ume da vlada. Kada ima problem u vođenju države – on raspiše vanredne izbore“, rekao je lider Dveri i ukazao da se „ne može doveka vladati obećanjima da će nam biti bolje za dve godine“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here