Home Izbori Vučić: Nit ja ličim na Lazara, nit su oni junaci kao Murat

Vučić: Nit ja ličim na Lazara, nit su oni junaci kao Murat

137
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je „kandidatima na društvenim mrežama“ za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je „kandidatima na društvenim mrežama“ za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje.

On ne napominje da se pita šta će biti na pravim izborima.

Premijer je napomenuo da će nastaviti da priča o deficitu, rastu i kako će da rešava probleme.

„Koliko ih je do sada pobedilo na tim glasanjima – Šešelj, Jeremić, Jankovic, Milenović, Boško Obradović, a Tadić je bez konkurencije…Uvek je pobednik kada reši da se kandiduje. Već imamo najmanje četiri pobednika, a biće ih još i svi su već postali predsednici“, primetio je Vučić.

On je poručio i da neće dozvoliti da „mejnstrim srpske politike i glavna mustra srpske politike“ bude da vam neko psuje i oca i majku i da pri tom tog kome psujete roditelje okrivljujete da vam je on za nešto kriv, ukazujući da ono kroz šta je prošao poslanik SNS Aleksandar Martinović „to ni pas s maslom ne bi pojeo“.

Upitan da li se oseća kao da je u istoj situaciji kada je Murat rekao da „svi Turci krenu na Lazara“, Vučić je rekao da on ne liči na Lazara, a da ovde nema junaka, ni ozbiljnih stratega kao što je bio Murat.

„Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu nose. Što se mene tiče smešno je da o tome pričam“, naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, ta filozofija ‘svi na jednog’ traje već dugo vremena.

„Svi su napravili neke svoje pojedinačne dogovore. Ja vidim da i lokalne samauprave prave dogovore sa drugim stranakama po principu udari ti po Vučiću samo nemoj na mene. To svi rade, i mnogim tajkunima i dokonim političarima – svima smetam“, zaključio je premijer.

Ponovio je takođe da Srbija nikome ne može da bude „rezervna klupa“, po principu – da kada ne uspete kao kandidat na jednom mestu, onda se preporučujete u trci za predsednika države.

Vučić je komentarišući najavu u medijima da se Vuk Jeremić kandiduje za predsednika države rekao da već u medijima ima 10 kandidata za predsednika i isto toliko pobednika.

„Verujem da će to narod dobro da proceni. Ima još mnogo do izbora i neću time da se bavim, bavim se ozbiljnim temama“, rekao je premijer.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here