Home Izbori Tadić: Opozicija treba da ima jednog zajedničkog kandidata

Tadić: Opozicija treba da ima jednog zajedničkog kandidata

143
0
Boris Tadich Predsednik Srbije - intervju 1
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić naveo je da bi sve stranke proevropske, demokratske opozicije trebalo da se ujedine oko zajedničkog kandidata za predsedničke izbore.

To je, rekao je Tadić novinarima pred sednicu glavnog odbora stranke, jedini način da se pobedi kandidat vladajuće stranke.

Prema njegovim rečima, lideru SNS i premijeru Aleksandru Vučiću najviše odgovara da kandidat bude aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, a da sa druge strane bude tri, četiri ili pet kandidata iz opozicije

„Ko to ne razume radi za Vučića“, rekao je Tadić.

On je rekao da će na sledeću sednicu opozicionih stranaka na kojoj će se razgovarati o zajedničkom kandidatu, zakazati tek kada bude bio siguran da će ona doneti neke rezultate.

Sigurno ne računa na DSS, Dveri i Srpsku radikalnu stranku, a rezervisan je i prema LDP, jer je ta stranka, kaže, „očigledno pokušavala da uđe u vladu i da stoga uvek postoji mogućnost da u nekom momentu u toku kampanje nešto slično učini i diskredituje sve što je do tada urađeno“.

Na pitanje da li očekuje da će se premijer Vučić kandidovati i da li bi kandidat opozicije mogao da ga pobedi, Tadić je odgovorio da može.

Došlo bi, kaže, do polarizacije u zemlji kao pred izbore 2000. godine, proevropska, demokratska opozicija bi se ujedinila, a i oni koji sada o izlasku ne razmišljaju to bi učinili i Vučić je toga svestan, rekao je Tadić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here