Home Izbori DS: Istraga o aferama SNS čim padnu s vlasti

DS: Istraga o aferama SNS čim padnu s vlasti

141
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Novi Sad — Demokratska stranka saopštila je da će afere koje proizvodi SNS biti predmet tužilačke istrage „čim Srbija bude oslobođena diktature Aleksandra Vučića”.

Novi Sad — Demokratska stranka saopštila je da će afere koje proizvodi SNS biti predmet tužilačke istrage „čim Srbija bude oslobođena diktature Aleksandra Vučića”.

DS je u saopštenju za javnost optužio gradsku vlast u Novom Sadu predvođenu SNS- da je projektom „Ledena šuma“ predala Dunavski park u Novom Sadu u ruke privatnoj organizaciji koju vodi „supruga uticajnog funkcionera jedne vladajuće stranke“.

Gradska vlast je najavila da će u najlepšem parku u centru grada tokom zime biti realizovan projekat „Ledena šuma“, koji predviđa da se na pešačkim stazama i zelenim površinama oko jezera u centralnom delu parka postave klizalište, restoran, tezge za prodaju različite robe i drugi komercijalni sadržaji.

DS je ocenio da se time blokira slobodan pristup prirodnom dobru pod zaštitom države.

„Istovremeno, organizacija ‘Kvart medija’ je za programe u okviru pomenutog projekta dobila čak 5,8 miliona dinara iz gradskog budžeta, što znači da će građani Novog Sada za sadržaje ‘Ledene šume’ plaćati dva puta: prvi put kao poreski obveznici koji uplaćuju svoj novac u gradski budžet, a drugi put kao posetioci parka“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da su u slučaju „Ledene šume“ prekršeni Zakon o zaštiti prirode, Pravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi spomenika prirode, Uredba o zaštiti Dunavskog parka i drugi republički propisi, kao i gradska Odluka o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode Dunavski park.

„Reč je nesumnjivo o koruptivnom i nezakonitom poduhvatu u kojem se pojedincima ili organizovanoj grupi ljudi iz gradske vlasti omogućava da iz prirodnog dobra za sebe izvuku ogromnu zaradu, na štetu opšteg interesa i građana Novog Sada“, navodi se u saopštenju.

Srpska napredna stranka odbacila je optužbe Demokratske stranke da je projekat otvorenog klizališta u parku u centru Novog Sada još jedna afera lokalne vlasti.

Osim toga, oni su pozvali DS da „slobodno“ podnese prijave nadležnim organima.

„Pozivamo demokrate da povodom projekta ‘Ledena šuma’ slobodno podnesu prijave nadležnim organima, jer je i nama u interesu da pred pravosudnim organima dokažemo da je sve rađeno po zakonu“, naveo je SNS u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here