Home Vesti Vučić: Visoki funkcioner UKP-a daje podatke stranim obaveštajcima

Vučić: Visoki funkcioner UKP-a daje podatke stranim obaveštajcima

127
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Srbiji ustanovljeno povećano dejstvo različitih obaveštajnih agencija i sa Zapada i sa Istoka, kao i da su naši nadležni organi evidentirali niz aktivnosti uperenih protiv Srbije.

– Evidentirane su takve aktivnosti, kao i njihovi počinioci. Neka od tih lica su neutralisana. U narednom periodu, Srbija će bez obzira na cenu koju ću ja lično da platim, procesuirati sve one ljude iz Srbije koji misle da im je dozvoljeno da daju podatke stranim ambasadama. A ima ih i besan sam na njih – rekao je Vučić nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Najavio je da će u narednom periodu moći da se vidi da će Srbija, bez obzira za cenu koju će lično platiti on i „verovatno drugi časni ljudi iz službe bezbednosti“, procesuirati druge koji misle da je dozvoljeno da daju operativne podatke službenicima stranih ambasada.

– Ako znate nešto strašnije od toga, kažite mi – upitao je on, dodajući da takvi ne zaslužuju da rade za državu Srbiju i državne organe.

Prema njegovim rečima, moraće da idu i prijave se u druge zemlje i pričaju šta god hoće protiv svoje države.

Premijer je primetio da bi se narod smejao kada bi pokazao gde sve i kako hvataju naše službe strane obaveštajce i njihove ovdašnje pomagače zbog njihovog načina delovanja.

U prilog tome naveo je da se „u haustoru presvlače, kapuljače skidaju, odela oblače, pa se po parkovima sastaju“, dodajući da mu je zadovoljstvo što zna da večeras oni znaju da se u njihovo ime stidi.

– Ne ljutim se na one iz velikih službi, jer oni misle da im je to posao, iako ugrožavaju nečiji suverenitet, ali ne mogu da objasnim svoj bes zbog Srba koji rade sa njima – naglasio je on.

– Očekujem svakojaka čuda u narednim danima – rekao je premijer i dodao da će sa svojom borbom nastaviti a da ti protiv koji voidi borbu najbolje znaju kako mogu da ga spreče.

Upitan šta misli kada je rekao da će platiti visoki cenu, odgovorio je da je to rekao zato što male zemlje to ne rade i da će se naći na crnoj listi onih koji misle da to malim zemljama nije dozvoljeno.

– Šta može biti za mene visoka politička cena? Za razliku od drugih ostajem ovde, i sutra mogu da odem odavde i nikakav problem nema. Videćete da će se to jednog dana na najnormalniji nacicn dogoditi – poručio je Vučić.

„Na tužiocu da odluči dalji postupak“

– Reč je o operativnim podacima UKP-a (Uprava kriminalističke policije), koje, prema našim saznanjima, odaje jedan njihov visoki funkcioner i upravo se vodi postupak, što znači da imamo svu istinu, pitanje je samo da li će tužilac da proceni da je predmet pritvorski ili ne. Mislim da pritvor nije toliko važan, već okončanje postupka – naveo je Vučić.

Kada je reč o dešavanjima u Crnoj Gori, Vučić je naveo da su bezbednosni organi u Srbiji došli do dokaza da su između ostalog i na teritoriji Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za Crnu Goru.

„Imamo dokaze i priznanja“

– Za neka od tih lica, koja su privedena, ali ne ona u Crnoj Gori, zna se da su radila sa ljudima za koje mogu da kažem da postoji element inostranosti. Došli smo do saznanja da su određena lica pratila kretanje zvaničnika Crne Gore, obaveštavala druge ljude o tome. Takođe, imali su upustva prema kojima je trebalo da postupe. Za sve ovo imamo dokaze, čak i pare, 125.000 evra, uniforme, kao i priznanja. Sve to je sada posedu Srbije. Inače, neka lica koja su pratila Mila Đukanovića sada su na slobodi, a on je praćen najsavremenijim uređajima, i mi smo to rekli kolegama iz Crne Gore – naveo je Vučić.

Premijer je naveo da je „Srbija uspela da otvori neke stvari koje Crna Gora nije“.

– Rekao sam da smo saopštili istinu, da imamo sve dokaze za tvrdnje. Crna Gora nije uspela, zakasnili su, a mi smo uspeli nešto drugo da otkrijemo, a sve je to povezano. U svemu tome nije otkriven nijedan političar ni odavde ni iz Crne Gore – ispričao je Vučić.

„Prekinite sa licemerjem“

Govoreći o pomoći koju je Srbija poslala Siriji, premijer je naveo da se pojedini „raspituju sa strane“ u vezi sa tim, ali, da njega ne smeju ništa da pitaju.

– Ne znam šta hoće. Strašan smo zločin počinili što smo poslali ćebad, lekove, brašno i šećer, a divno je što nam uzimate operativne obrade UKP i ne umete da kažete izvini. Prekinite, bre, sa licemerjem, ma koliko da ste veliki – rekao je Vučić i dodao da njega niko ne sme ništa da pita.

-Pitao bih ih šta su uradili sa podacima iz UKP-a…Sram ih bilo I to rade službe njihove, obaveštajna agencija… Sve najjači na svetu – rekao je Vučić.

„JUL-ovac, sedi!“

– JUL-ovac sedi! Nađi banku, a pre toga obasni odakle tebi pare i kako – rekao je premijer Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje da komentariše tekst Zorana Čička, u kojem se navodi da ima račune u Švajcarskoj od nekoliko stotina miliona evra.

– Je li to onaj što se ponosi da radi za britansku službu, a JUL-ovac. Kažite mi u kojoj banci imam te račune, ne bežim od teme, dinar mi pokažite – rekao je Vučić na pres konferenciji.

– Prekinite da lažete i da izmišljate. Dosta više s tim. Problem je što ne mogu ništa da mi nađu, jer ja ne kradem, već se protiv lopova borim. Mnogi će glavu na tacnu da stave nekima da bi se izborili za poštovanje zakona u zemlji, a lopovi bi dali 14 puta operativne obrade UKP, jer to se radi za pare – dodao je.

– Nemam ni dukat više nego 2012. godine, od kad sam ušao u vladu – rekao je Vučić.

„Razgovaraćemo o Trepči“

Premijer je naveo i da Isa Mustafa nije posetio Trepču, već je bio u južnom delu Mitrovice, gde je deo Trepče koji Albanci kontroliššu jošš od devedesetih.

– Mi ćemo razgovarati o Trepči i verujemo da će i druga strana shvatiti da ne može sve na silu, kako su oni zamislili – rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše tekst Zorana Čička, u kojem se navodi da ima račune u Švajcarskoj od nekoliko stotina miliona evra, premijer je zatražio da mu se predoči u kojoj banci ima te račune

– Prekinite da lažete i da izmišljate. Dosta više s tim. Problem je što ne mogu ništa da mi nađu, jer ja ne kradem, već se protiv lopova borim. Nemam ni dukat više nego 2012. godine, od kad sam ušao u vladu. Ako mi nađu 50 evra, a ne pola milijarde, u bilo kojoj banci u svetu, sem one male ušteđevine koju sam redovno prijavio, ne samo da ću da odem, već mogu da uradim šta god hoće – rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here