Home U fokusu Vulin: Pritisci velikih sila oko formiranja nove Vlade

Vulin: Pritisci velikih sila oko formiranja nove Vlade

191
0
Vulin: Pritisci velikih sila oko formiranja nove Vlade
Foto: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da postoje pritisci u vezi sa formiranjem nove Vlade i da velike sile uvek imaju zahteve, ali da Srbija neće ispunjavati tuđe diktate.

Kaže da je siguran da će premijer voditi zemlju kako je to narod tražio.

Vulin je za RTS rekao da je Vučić ozbiljan političar i da to što je izneo dileme pred javnosti znači da su pritisci na njega, na Vladu Srbije i na Srbiju zaista veliki i da sigurno dolaze od moćnih zemalja i ljudi.

„Aleksandar Vučić nije baš čovek koji popušta pred pritiscima“, rekao je Vulin.

On napominje i da su pritisci na Vučića bez sumnje veliki, da velike zemlje imaju svoje zahteve i žele da znaju na koji način će oni biti ispunjeni, ali da “ovo nije ta Srbija, koja uđe sa ruskom rezolucijom u SB i izađe sa evropskom, niti je ovo Srbija koja obeća Evropljanima nešto i ne ispuni“.

U Srbiji 3.000 migranata
Kada je reč o migrantima, Vulin je naveo da ih je na teritoriji Srbije gotovo 3.000, ali je napomenuo da opada broj ulazaka, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim rečima, pripadnici Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova u veoma teškim uslovima patroliraju duž granice i čuvaju teritoriju od ilegalnih prelazaka. „Broj migranata se smanjuje, ali ne zato što je migrantska kriza prošla, već zbog toga što smo uveli nove mere“, naglasio je Vulin.

On je napomenuo da svako ko se nađe na teritoriji Srbije ima pravo da zatraži azil i u tom slučaju biće smešten u prihvatne centre, dok će u suprotnom biti vraćen u zemlju iz koje je došao.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here