Home Vesti Odbor: Pet pozitivnih mišljenja o obavljanju druge funkcije

Odbor: Pet pozitivnih mišljenja o obavljanju druge funkcije

141
0
Skupštinski Odbor za administrativno - budžetska i mandatno - imunitetska pitanja
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Skupštinski Odbor za administrativno – budžetska i mandatno – imunitetska pitanja većinom glasova dao je danas pet pozitivnih mišljenja za obavljanje druge javne funkcija.

Odbor je većinom glasova dao pozitivno mišljenje da narodni poslanik Novica Tončev obavljanje drugu javnu funkciju – funkciju predsednika skupstine opštine Surdulica.

Pozitivno mišljenje o obavljanju druge javne funkcije dato je i članovima Republičke izborne komisije Marku Jankoviću i Đuli Ladockom.

Odbor je većinom glasava dao pozitivno mišljenje i da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Dragana Kolarić obavlja funkciju vršioca dužnosti dekana Kriminalističko – policijske akademije, kao i da sudija Prekršajnog suda u Negotinu Nenad Jovanović obavlja drugu javnu funkciju.

Povodom davanja pozitivnog mišljenja o obavljanju druge funkcije oglasila se Branka Stamenković iz Pokreta Dosta je bilo koja je rekla da su, sudeći po praksi iz prethodnog saziva, prvih pet zahteva za dobijanje pozitivnog mišljenja radi dobijanja saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje druge funkcije tek početak.

“Pravilo je da funkcioner može da obavlja samo jednu funkciju, a postoji izuzetak i sasvim mi je normalno da postoje situacije u kojima treba napraviti izuzetak, međutim, koda nas u praksi se sve izvrnulo naopako pa je izuzetak postalo pravilo“, rekla je Stamenković.

Ona je apelovala na odbor da se malo više udubi u zahteve.

Poslanica SNS Dušica Stojković rekla je da se izborom na mesto poslanika oni ne sprečavaju da obavljaju funkcije koje nisu u sukobu, te je podsetila Stamenkovićevu da je služba novim poslanicima pripremila koje su to obaveze poslanika po poslovniku.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović je više puta upozoravao Stamenković da može da govori samo po tačkama dnevnog reda dodajući da je izborna kampanja završena.

On je zamolio Stamenkovićevu da “ne vodi izbornu kampanju“, dodajući da je narod rekao svoje mišljenja.

Martinović je naveo i da članovi odbora daju mišljenje tako što glasaju da li daju pozitivno mišljenje, a da sama Agencija za borbu protiv korupcije na kraju daje svoj stav.

Na Odboru je razmatrana i ostavka koju je na funkciju narodnog poslanika podneo Sulejman Ugljanin i većinom glasova usvojen je predlog izveštajau kome se konstatuje prestanak mandata.

Skupštinski Odbor je jednoglasno usvojio i spisak nalepnica za parkarinje A-I i A-II, kao i zahtev poslanice Vesne Rakonjac za ostvarivanje prava na isplatu mesečne naknade na ime zakupa stana u Beogradu i prava na naknadu za odvojeni život od porodice.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here