Home Vesti Konstituisan još jedan skupštinski odbor

Konstituisan još jedan skupštinski odbor

129
0
 Konstituisan još jedan skupštinski odbor
Foto: Tanjug

BEOGRAD – U Skupštini Srbije danas je konstituisan i Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, kojeg će voditi poslanica SNS Katarina Rakić.

Na prvoj sednici tog tela za zamenika predsednika izabrana je Stefana Miladinović (SPS).

Rakić, koja je u prethodnom sazivu bila zamenik predsednika tog tela, je po izboru rekla je da će se potruditi da Odbor funkcioniše dobro i da u narednom periodu poslanici mogu da očekuju važne zakone na sednicama.

Ni konstituisanje tog skupštinskog tela nije prošlo bez primedbi opozicionih SRS, DS i D JB o nepostojanju konsultacija o izboru predsednika, zbog toga što im nisu podeljene biografije kandidata, zbog toga što je konstitutivna sednica najpre zakazana za subotu, a onda sat vremena uoči početka odložena.

Poslanik SNS Vladimir Orlić rekao je da su konsultacije bile održane, da su u njih bili uključeni oni koji su trebali da budu, te da je Rakić poslanica koja ima značajno iskustvo, da joj je aktuelni mandat treći uzastopni i da veruje da će dostojno i efikasno organizovati rad tog tela.

Orlić je objasnio i da je sednica, koja je prvobitno bila zakazana za subotu, odložena zbog nesreće u Žitištu.

U Skupštini su prethodnih dana konstituisani odbori za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, za ustavna pitanja i zakonodavstvo, za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, za kontrolu službi bezbednosti, za Kosovo i Metohiju, za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatično društvo…

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here