Home U fokusu Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana

Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana

138
0
akzsss-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Vučić nije želeo da komentariše ni navode medija da će u budućoj vladi biti i Liberalno-demokratska partija.

Na pitanje kada će vlada biti formirana, on je odgovorio da će to uraditi kada bude mogao, dok je upitan o eventualnom učešću LDP-a rekao da „nema šta na to da kaže“.

„Kada će vlada biti formirana, saznaćete tri dana pre formiranja, jer ću tada uputiti predlog u Skupštinu“, rekao je Vučić nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

On je najavio je da će uz očuvanje političke i ekonomske stabilnosti, u fokusu rada buduće vlade biti i reforme obrazovanja i zdravstva.

Vučić je u razgovoru sa članovima Američke privredne komore u Srbiji najavio „znatno pojačanje borbe protiv sive ekonomije“, kao i nastavak poreske reforme.

Vučić je najavio i brzo donošenje zakona o lokalnim samupravama, kako bi se sprečilo da lokalne vlasti donose parafiskalne namete na koje strani investitori imaju niz primedbi.

On je rekao da je sa članovima komore razgovarao i o regulisanju oblasti zaštite životne sredine, zdravstvu i poreskoj reformi.

„Nikom nećemo dozvoliti da ugrozi političu i ekonomsku stabilnost. Radićemo posvećeno, kako bi u zemlji bio nastavljen privredni rast“, naglasio je Vučić.

On je naveo i da će ako sve bude po planu, Srbija dogodine imati rast BDP-a veći do četiri odsto, što će je svrstati među najuspešnije države u Evropi.

Izvor: b92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here