Home Kragujevac Može li do preokreta u KG, ko će biti gradonačelnik?

Može li do preokreta u KG, ko će biti gradonačelnik?

219
0
Kragujevac - Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Kragujevac — Na političkoj sceni u KG trenutno je aktuelan postizborni duet Veroljuba Stevanovića, lidera Zajedno Za Šumadiju i Slavice Đukić Dejanović, potpredesednice SPS.

Njima je otvoren prostor za koaliciono udruživanje kojim bi, prema sadašnjim proračunima, mogli da smene aktuelnog gradonačelnika Radomira Nikolića.

Prvi čovek Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović tvrdi da pregovora o koaliciji sa SPS – om nije bilo na stranačkom nivou ali jeste, kaže Stevanović, pričao sa potpredsednicom socijalista Slavicom Đukić Dejanović, sa kojom nije bilo zvaničnog razgovora na tu temu.

“Postoji mogućnost. Ne postoji mogućnost da dođe do koalicije sa SNS – om. Sve drugo je moguće. Ako se to desi, gradonačelnik neću biti ja. Biće neko drugi. Ona je dugo u poilitici, intelektualac zaista, žena koja se i kao predsednik Skupštine Srbije pokazala izuzetnu visprenost. Dakle, mogla bi da radi taj posao“, naveo je Stevanović.

Potrpedsenica socijalista Slavica Đukić Dejanović nije želela da opširnije komentariše moguću koaliciju sa Zajedno za Šumadiju.

“Nema nikakvih razgovora, pa ni plana o koaliciji“, rekla je ona.

Na priče o njegovoj mogućoj smeni gradonačelnik Radomir Nikolić se smeškao i odmahivao glavom.

“Valjda smo ozbiljni ljudi. Matematički može da dođe do prevage. Slažem se. Matematički može, rekao je Nikolić.

Od osamdeset i sedam odbornika u kragujevačkoj Skupštini većinu čine naprednjaci sa četrdeset mandata. Iza njih sledi Zajedno za Šumadiju sa dvadeset I četiri, dok socijalisti imaju deset mandata. Po šest mandata ima koalicija LDP – SPO I SDS.

Izvor: B92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here