Home Lokalni izbori Konačno završeni izbori u Nišu

Konačno završeni izbori u Nišu

200
0
_T5U0377
Foto: Darko Ćirkov

U Gornjem Matejevcu kraj Niša u petak veče u 20 sati zatvoreno je biračko mesto broj 22 na kojem su meštani ovog sela po treći put na ovogodišnjim izborima glasali za odbornike Skupštine opštine Pantelej.

Okončanjem izbora u Matejevcu trebalo bi da bude stavljena tačka na izbore u Nišu, mada stranke još imaju pravo žalbe na jučerašnje glasanje.

Predsednica Opštinske izborne komisije, Ljiljana Berić, rekla je da su ponovljeni izbori u Gornjem Matejevcu protekli u najboljem redu, tako da je komisija sinoć utvrdila konačne rezultate opštinskih izbora.

Ona je rekla da su Srpskoj naprednoj stranci u opštini Pantelej pripala 11 mandata, dok su tri odbornička mesta pripala koaliciji DS-a, SDS-a, LDP-a i Narodnog pokreta Srbije. SPS i Jedinstvena Srbija, grupa građana „Iskreno za Niš“, Levica Srbije i Srpska radikalna stranka osvojile su po dva mandata, a jedan mandat osvojila je lista Dveri-DSS.

„Rezultati izbora nakon ponavljanja glasanja u Matejevcu ne razlikuju se u odnosu na rezultate ostvarene na izborima održanim 24. aprila“, rekla je Berić i dodala da u subotu u 22 sata ističe rok u kome učesnici jučerašnjih izbora mogu da podnesu prigovor OIK-u.

Pravo glasa juče je imao 1.041 stanovnik Gornjeg Matejevca, a izlaznost je iznosila 54,18 odsto.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here