Home Izbori DS: Policija i dalje ćuti o kupovini glasova

DS: Policija i dalje ćuti o kupovini glasova

105
0
DS - Srbija izbori
Foto: RTV/DS

NOVI SAD – Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od policijske uprave u Novom Sadu da „konačno“ saopšti šta je preduzela u istrazi povodom sumnji da su na izborima 24. aprila kupovani glasovi.

DS je u saopštenju naveo da je podneo pet prijava zbog sumnje na trgovinu glasovima, ali da do danas, tri nedelje posle izbora, nije dobio nikakvu informaciju o tome šta je tim povodom preduzela novosadska policija.

„U svih pet slučajeva policiji su dostavljeni podaci o mestu, vremenu i ljudima za koje se sumnja da su kupovali glasove, kao i fotografije i brojevi registarskih tablica vozila za koja se veruje da su korišćena u trgovini. Policija je dužna da saopšti šta je preduzela kako bi utvrdila istinu u informacijama o trgovini glasovima“, navela je DS.

Ta stranka je ocenila i da je ćutanje policije posredan dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova u Novom Sadu „nisu sasvim bez osnova“.

SNS: Upravo DS patentirala kupovinu glasova

„Najveći gubitnici izbora, predstavnici liste koja je do nogu potučena u Novom Sadu, povampirili su se i na svaki način traže opravdanje pred malobrojnim biračkim telom za izbornu kataklizmu koja ih je zadesila“, saopšteno je iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

„Anonimni kandidat za gradonačelnika, u očajničkom pokušaju da politički preživi u svojoj stranci, zaboravio je da je upravo Demokratska stranka u Novom Sadu patentirala kupovinu glasova kao vid političke borbe. Oni koji su šesnaest godina uništavali živote građana Novog Sada i Vojvodine, 24.aprila su od naroda dobili odgovor kakav su zaslužili“, dodaje se u saopštenju.

„Debakl koji je družina Bojana Pajtića doživela dokaz je da laž ne može da pobedi istinu, kriminal ne može da pobedi poštenje, a oni koji su u protekloj kampanji najdirektnije radili protiv interesa sopstvenog naroda, zauvek su postali politička prošlost Novog Sada i Vojvodine“, zaključuje se u saopštenju SNS-a.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here