Home Izbori Jovanović: Nisam, ali ću razgovarati sa Vučićem

Jovanović: Nisam, ali ću razgovarati sa Vučićem

99
0
cedica-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da još nije, ali da hoće razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem. On je dodao da prva i jedina tema tog razgovora neće biti učešće LDP u Vučićevoj vladi.

„Ja na takav način ne doživljavam politiku, mene interesuje nešto drugo, šta će biti sa ovom zemljom i društvom za šest meseci“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, ogovorajući na pitanje da li će se odazvati na eventualni poziv Vučića na razgovor o vladi.

Prema njegovim rečima, svaka odluka u stranci će se doneti racionalno, porazgovaraće šta je redosled obaveza.

„Da uspostavimo političku ravnotežu u političkom životu zemlje, uz jaku Srpsku naprednu stranku da imamo jaku stranku koja je sposobna da ponudi zemlji alternativu“, rekao je Jovanović, koji je naglasio da neće dopustiti da se kompromituje ideje LDP i da neće „švercovati stranku“.

Lider LDP je rekao da se „ne gura“ u Vladu, već je njegova prva obaveza reafirmisanje građanske političke scene, za koju kaže da je dezorijentisana, konfuzna i da se kreće od podrške Demokratskoj stranci Srbije i Dverima do jalove kritike Vučića.

„Moj odnos prema Vučiću je kao i prema svakome drugom u ovoj zemlji, jasan je i proizilazi iz onog što sam radio dvadeset godina. U meri ukojoj su oni korisni za ovu zemlju moći će da računa i na mene“, rekao je Jovanović.

On je rekao da će uvek biti taj koji će stati pored njega ako se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, ali i protiv njega ako je on paradigma vlasti sa fantomkama.

Nema ništa protiv koalicije Čanka i Vučića

Čedomir Jovanović je rekao da nema ništa protiv eventualnog dogovora Nenada Čanka i Vučića oko koalicije u Vojvodini.

„To će za mene biti isti onaj Čanak koji je do juče bio sa mnom. Za mene su Pastor i Čanak i danas isti oni ljudi koji su bili juče kada su bili sa Pajtićem u pokrajinskoj koaliciji. Interesuje me program, ja tako razmišljam o politici“, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da nema dilemu da bi oni, kao i Rasim Ljajić, u Vučićevoj vladi radili isto ono što bi da su sa njim.

Jovanović smatra da nema ozbiljnih nesporazuma sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) Borisa Tadića, sa kojom je na izborima učestvovao u koalciji.

„O kooridinatama našeg budućeg delovanja i onome što mislim da smo dužni zajedno da uradimo treba da razgovaramo na sastancima“, rekao je Jovanović dodajući da poruka ne treba da se šalje preko konferencije za novinare.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here