Home Izbori „Nikolić nije rekao da neće biti konsultacija, već…“

„Nikolić nije rekao da neće biti konsultacija, već…“

115
0
Tomislav Nikolić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije rekao da neće biti konsultacija, već je samo postavio pitanje opravdanosti konsultacija za izbor mandatara nove Vlade.

To je za Danas rekla savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković, uz napomenu da je to rečeno u onom trenutku kada mu predstavnik izborne većine bude predstavio dokaze da može da formira vladu.

“Predsednik će se obratiti predstavnicima izbornih lista, upoznati ih sa činjenicom da je formirana većina za izbor vlade, kako bi se izjasnili da li žele da prisustvuju konsultacijama na osnovu člana 112 Ustava Srbije“, rekla je Pak Stanković odgovarajući na pitanje zbog čega je predsednik Nikolić, mimo Ustava Srbije, odlučio da neće obaviti konsultacije sa parlamentarnim strankama o novoj vladi.

Na pitanje da li odustajenje od konsultacija ima veze sa Nikolićevim stavom da on ne želi da se susretne sa bivšim prijateljem liderom SRS Vojislavom Šešeljem, Pak Stanković je odgovorila da sve novine upadaju u spinove tabloida koji kao da samo isčekuju susret Nikolić – Šešelj.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here