Home Izbori Vladimir Pavićević podneo ostavku u Novoj stranci

Vladimir Pavićević podneo ostavku u Novoj stranci

121
0
Vladimir Pavićević - Srbija izbori
Foto: N1

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, ali da ostaje član stranke.

Na konferenciji je rekao da je tu odluku doneo jer na vanrednim parlamentarnim izborima i lokalnim izborima 24. aprila nije ostvaren nijedan postavljeni cilj.

„Kada sam pre ti ipo godine odlučio da učestvujem u osnivanju Nove stranke, jedan od principa bio je važan – princip odgovornosti, a to znači da politika mora da se meri rezultatima – ako imaš rezultate nastavi, ako nemaš, pomeri se“, rekao je Pavićević.

Kako je dodao, budući da ni jedan cilj u čijem je definisanju i sam učestvovao nije ostvaren, jedina primerena reakcija je ostavka.

On je naveo da tim činom želi da uvede još jedan princip u politici – da nije i ne sme funkcija da bude brana niti cilj po sebi.

Pavićević je, međutim, naveo da ostaje član stranke, jer veruje u sistem ideja vrednosti i mišljenja na kojima se temelji politika Nove stranke, kao i u hrabrost, posvećenost i čestitost svih ljudi u Novoj stranci.

On je kazao da će se vratiti svom profesorskom poslu na Fakultetu političkih nauka.

Na pitanje da li će se možda u budućnosti ipak još politički angažovati, on je rekao da „ima vremena za raznorazna razmišljanja“, a da je sada važno da se neke stvari definišu i da Nova stranka označi važnost principa u politici, budući da principi nisu nešto što je utemeljeno.

Nova stranka na vanrednim izborima nastupila je u koaliciji s Demokratskom strankom i u novom sazivu parlamenta imaće jednog poslanika.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here