Home Izbori Radulović: Postali smo najjača opoziciona snaga u zemlji

Radulović: Postali smo najjača opoziciona snaga u zemlji

111
0
az-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Ponovljeni izbori u Nišu pokazali su da podrška pokretu Dosta je bilo beleži ubrzan rast, saopštio je taj pokret, koji ocenjuje da je najjača opoziciona snaga u zemlji i sada, posle izbora, četvrta po snazi u republici.

Lider Saša Radulović je najavio da će prvi koraci poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije biti predlaganje zakonskih rešenja u cilju ostvarivanja 20 tačaka predizbornog programa.

Radulović je najavio i saradnju sa svim strankama, osim sa SNS, ukoliko prihvate crvene linije pokreta, a pre svega potpunu transparentnost i ukidanje tajnih ugovora.

Saradnja sa drugim strankama biće na nivou konkretnih predloga i rešenja, bez ideoloških približavanja, ističe se u saopštenju.

Radulović je najavio prerastanje pokreta u stranku koja će se zvati „Dosta je bilo“, uz podatak da je Pokret na ovim izborima, u odnosu na 2014. povećao podršku građana za tri puta.

Pokazaćemo i šta smo u stanju da uradimo u Skupštini i dovođenju skupštinskih događanja direktno do građana. Mislimo da je rast od četiri puta za godinu dana moguć, ocenio je on.

Zahvaljujući resursima koje ćemo dobiti iz budžeta to će biti moguće i napravićemo organizaciju koja će moći da iznese naredne izbore. Sada je postalo kristalno jasno da smo lideri opozicije i od toga takođe očekujemo značajan rast, ocenio je Radulović.

U saopštenju se ukazuje da je podrška Pokretu na ponovljenim izborima u niškoj opštini Medijana, u vrlo kratkom vremenskom periodu porastla sa prvobitnih 11 na 15,76 odsto osvojenih glasova.

Kako je navedeno, na dva biračka mesta (22 i 39) Pokret je čak osvojio po jedan, odnosno devet glasova više od SNS na ponovljenom glasanju.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here