Home Izbori Rešen problem na biračkom mestu 22 na Novom Beogradu

Rešen problem na biračkom mestu 22 na Novom Beogradu

141
0
Novi Beograd - Srbija izbori
Foto: N1

Republičkoj izbornoj komisiji nedostaju podaci sa dva biračka mesta da bi mogala da saopšti rezultate ponovljenih parlamentarnih izbora, izjavio je predsednik RIK Dejan Đurđević.

Jedno od ta dva mesta je i biračko mesto 22 na Novom Beogradu s kog je izborni materijal je iznet tek oko jedan sat posle ponoći sa srede na četvrtak, jer je došlo do sukoba članova i predsednika biračkog odbora po završetku glasanja zbog čega je na lice mesta izašla i policija.

Članovi odbora prebrojali su listiće, sve je bilo u redu. U tom trenutku, dolazi do blokade. Ivan Cvetanović, član biračkog odbora iz SNS-a odbija da potpiše zapisnik jer mu kako kaže, nije dozvoljeno da u zapisnik unese primedbu da je čitavog dana grupa ljudi stajala oko biračkog mesta i „vršila pritisak“ na birače.

S druge strane, članovi biračkog odbora iz DSS-Dveri i DJB tvrde da je Cvetanović nestao iz prostorije nakon prebrojanih glasova i da se posle pola sata vratio uz tvrdnju da je bilo neregularnosti.

Pošto su oni, svi ostali članovi odbora u njegovom odsustvu spakovali materijal, on je pozvao policiju kako bi „sprečio izbornu krađu“. Nešto pre ponoći, na biračkom mestu br. 22 pojavili su se koordinatori RIK-a za Beograd koji su smirili strasti i dozvolili Cvetanoviću da upiše svoju primedbu nakon čega je materijal odnet prvo u opštinu Novi Beogra, a zatim u RIK.

Prema rečima Sava Pilipovića iz RIK-a, do problema je došlo zbog neiskustva „mladog predsednika komisije“ i podignutih tenzija uoči ovog glasanja. On veruje da će ovi rezultati biti priznati jer je glasanje proteklo bez problema i izborni materijal nije oštećen.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here