Home Lokalni izbori Do 14 sati u Nišu glasalo 17,95 odsto birača

Do 14 sati u Nišu glasalo 17,95 odsto birača

190
0

NIŠ – Prema podacima Gradske izborne komisije u Nišu, do 14 sati na pet biračkih mesta gde se ponavljaju republički izbori glasalo je 17,95 odsto od ukupno 9.750 upisanih birača.

Član Radnog tela za praćenje izbora u Nišu Lidija Peruničić izjavila je za Tanjug da su sva glasačka mesta otvorena na vreme i da izbori protiču bez problema.

„Do 14 sati glasalo je nešto manje od 18 odsto upisanih birača, što je u odnosu na 24. april manja izlaznost, ali ne nesto značajno. Izbori za sada protiču bez ikakvih primedbi na svih pet mesta gde se ponovo glasa“, naglasila je Lidija Peruničić.

Glasanje u Nišu ponavlja se na pet biračkih mesta.

Nišlije ponovo glasaju na biračkom mestu broj 4 u OŠ“ Duško Radović“, na mestima 13 i 16 u OŠ“ Stefan Nemanja“, na mestu 23 u OŠ“ Karađorđe „ naselju Gornji Matejevac i na mestu 28 u OŠ“ Branko Miljković“ u opštini Palilula.

„ Na biračkom mestu 4 upisano je 2.313 birača. Do pola četiri glasalo je 516 birača ili oko 23 odsto. To je nešto manje nego 24. aprila, ali i možda očekivano jer je radni dan za Nišlije. Glasanje teče bez problema i nemamo primedbi “, izjavio je Tanjugu predsednik biračkog odbora na mestu 4 u OŠ „ Dušan Radović“ Bojan Petrović.

U školama u Nišu gde se održavaju ponovljeni izbori učenici ne pohađaju nastavu, a izborni proces nadgledaju novoformirani birački odbori.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here