Home Izbori Vučić: Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike

Vučić: Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike

93
0
akzss90-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je da se ne plaši nikakvog haosa posle novog brojanja glasova i naglasio da će biti onako kako zakon nalaže i onako kako su rekli građani.

Vučić je u intervjuu „Informeru“ kazao da nikome neće dozvoliti da Srbiju gurne u haos zarad svojih sitnih i sebičnih dnevnopolitičkih interesa, a da će na mržnju koju prema njemu pokazuju pojedini analitičari, novinari i njihovi politički favoriti, odgovoriti otvaranjem fabrika, renoviranjem škola i bolnica, povećanjem BDP, a krajem godine i rastom plata i penzija.

Komentarišući aktuelni „rat za cenzus“ u kome su funkcioneri koalicije Dveri-DS S počeli čak i da tuku članove Republičke izborne komisije, Vučić kaže da to da li je neko prešao ili nije prešao cenzus nije pitanje želja, njegovih ili bilo čijih drugih.

„O tome ko je prešao, a ko nije prešao cenzus odlučuje RIK strogo u skladu sa glasovima koje je dao narod. Narod je nosilac suvereniteta, on je nama političarima dao svoje glasove“, ističe premijer.

„Voleo bih da svi pređu cenzus“
On kaže i da bi voleo da svi pređu cenzus, zato što bi onda mogli bez skrivanja da svi jedni drugima odgovore sve što misle.

Upitan da li se plaši haosa ukoliko se posle novog brojanja glasova ispostavi da je neko ispod cenzusa, s obzirom na to da je u RIK-u već došlo do sukoba, Vučić kaže da se ne plaši nikakvog haosa.

„Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste to da bude cirkusa u parlamentu“, rekao je predsednik Vlade, naglasivši da parlament ne sme da bude rijaliti jer skupština nije ni „Farma“ ni „Parovi“.

Na pitanje zašto je u većini medija prikazan maltene kao neko ko na silu drži vlast, Vučić kaže da te analitičare, novinare i njihove političke favorite ne interesuje ni gde, ni kako ide Srbija, na šta ćemo da uradimo.

„Njih interesuje samo moja glava. I oni će sve vreme da prave takvu vrstu atmosfere. Ali, dok oni to rade, ja ću se baviti interesom naroda. Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike“, istakao je Vučić, dodavši da će povećavati BDP i smanjivati deficit, baviti se uređivanjem škola, bolnica, domova zdravlja jer, kako je istakao, to je posao premijera.

Na pitanje ko će biti novi predsednik Vlade Vojvodine, Vučić kaže da ima više kandidata i dodaje da premijer Vojvodine može biti izabran već do kraja maja ili početka juna, i to pre nego što bude izabran predsednik Vlade Srbije.

„Biće promene“
Što se tiče sastava nove Vlade Srbije, Vučić kaže da će u svakom slučaju biti promena i da će neki od dosadašnjih ministara ostati u novoj vladi, a neki neće.

O tome sa kim će ući u koaliciju na republičkom nivou, kaže da još nije odlučio.

„Ne znam gde su neki toliko zapeli?! Kao da ne razumeju da ako budem želeo mogu da imam i 189 i 190 poslanika. Ali ja neću puki opstanak na vlasti, hoću promene. I neću da pravim kompromise“, kaže premijer.

Kako je naveo, nekada je mnogo bolje da imate manju većinu, a da sprovodite program za koji ste sigurni da će doneti boljitak narodu, nego da obezbeđujete fotelju brojem poslanika.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here