Home Izbori Tri puta na birališta: Nišlije zbunjene i nezainteresovane

Tri puta na birališta: Nišlije zbunjene i nezainteresovane

200
0
Glasanje - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Zbog nepravilnosti i administrativnih grešaka Nišlije danas opet glasaju, pa će u sredu opet na mestima gde se ponavljaju parlamentarni izbori, pa još jednom za sedam dana za celu opštinu Medijana.

„Ja i dalje nisam siguran da li je ovo cirkus od neznanja ili, kao što počinjem da sumnjam, da je postojao neki smišljeni scenario“, kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Zbog onoga što je opštinska izborna komisija ocenila kao “laka greška” – pogrešno ime jedne liste, Upravni sud odlučuje – izbori u Medijani se ponavljaju. To je, inače, centralna i najveća od pet niških opština, sa upisanom 81.000 birača.

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da gradski, parlamentarni i opštinski izbori nisu mogli da budu ponovljeni u isto vreme.

Tako će Nišlije, za sada, tri puta na birališta.

Izlaznost je već danas duplo manja nego 24. aprila, pa bi, ako se taj trend nastavi, opština Medijana mogla da dobije odbornike koje je podržalo tek dvadesetak odsto birača.

Kao i uvek u vreme praznika, inače puni kafići i gradski parkovi, sada su poluprazni. Danas je tako bilo i na biralištima.

Pitali smo Nišlije – hoće li opet da glasaju, a oni su pitali nas – kada su koji izbori.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here