Home Izbori Danas protest opozicije u Beogradu

Danas protest opozicije u Beogradu

169
0
Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug

Opozicione stranke održaće danas u 13 časova ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu protest za, kako navode, odbranu izborne volje građana.

Koalicija Demokratska stranka Srbije-Dveri, Demokratska stranka, pokret Dosta je bilo i koalicija Socijaldemokratska stranka-Liberalno demokratska partija-Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvali su građane na protest zbog, kako su naveli, falsifikovanja rezultata izbora.

Protest je organizovan pošto je RIK saopštio rezultate 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta po kojima je koalicija DSS-Dveri završila ispod cenzusa za jedan glas.

Protestu opozicionih partija zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu i radu RIK-a pridružiće se i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Lider DS Bojan Pajtić pozvao je lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i Nove Srbije Velimira Ilića, i sve ljude koji su se pre 20 godina borili protiv krađe na izborima, da se pridruže protestima. Ljajić I Ilić su poziv odbili.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here