Home Izbori Levica Srbije se pridružuje protestu opozicije

Levica Srbije se pridružuje protestu opozicije

86
0
Levica Srbije - Srbija izbori
Foto: N1/logo

Levica Srbije pridružiće se u subotu, 30. aprila, protestu opozicije ispred sedišta Republičke izborne komisije kako bi odbranila volju građana i demokratske principe za koje se čvrsto zalaže, saopšteno je iz te stranke.

Sa žaljenjem konstatujemo da su dolaskom SNS i Aleksandra Vučića na vlast fer i slobodni izbori očigledno izgubljeni, dodaje se u saopštenju.

Kako su naveli, imajući u vidu poslednja dešavanja i manipulaciju izbornim rezultatima koje podržava i Republička izborna komisija koja se stavlja u službu naprednjaka, Levica Srbije ponavlja da je regularnost celokupnog izbornog procesa dovedena u pitanje.

„Zbog svega što se dešavalo za vreme i posle izbora, novi parlamentarni saziv je unapred lišen legitimiteta. Podsećamo da je sada zabeleženo poništavanje izbora na najvećem broju biračkih mesta od 1996. i to na osnovu “fantomskih” prigovora. Predsednik RIK-a bi zbog svojih stranačkih izjava, koje je davao tokom izbornog procesa trebalo da podnese ostavku, a SNS da mirno prihvati izbornu volju građana i prestane da stvara atmosferu straha, linca neistomišljenika i autoritarnog rezima“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here