Home Lokalni izbori Žika Smiljanić ponovo pobedio: Ja sam poslednji Mohikanac

Žika Smiljanić ponovo pobedio: Ja sam poslednji Mohikanac

173
0

Na lokalnim izborima u Apatinu Živorad Smiljanić (74) iz Socijalističke partije Srbije (SPS) ponovo je pobedio i biće predsednik opštine sedmi put.

Isti broj mandata 12, kao i SPS, dobila je i Srpska napredna stranka (SNS), sa kojom su socijalisti do sada bili u koaliciji na republičkom nivou, ali nema nameru da se odriče starih koalicionih partnera, Demokratske stranke i Srpske radikalne stranke.

„Ja sam poslednji Mohikanac. Oni (SNS) hoće da uvedu jednopartijski sistem, a ne shvataju da je vreme komunizma prošlo. Mene zovu deda Žika, a sad se vidi da deda i dalje radi svoj posao“, izjavio je Smiljanić Blicu.

On je rekao da je tajnu svog uspeha na izborima svojevremeno odao nekadašnjem ambasadoru SAD Majklu Kirbiju.

„Rekao sam mu: Vidi, ja sam ginekolog i za mene glasa 50 odsto žena. Barem 20 odsto nagovori svoje muževe da glasaju za mene i eto meni većina“, objasnio je Smiljanić, koji uvek ističe da se od vlasti i duše čovek najteže odvaja.

Pored Smiljanića, na ovim izborima su još neki lokalni lideri dokazali da su neuništivi – Dragan Marković Palma (Jedinstvena Srbija) u Jagodini, Žika Milosavljević (SNS) u Sopotu, Novica Tončev (SPS) u Surdulici i Vladimir Zaharijev (grupa građana, a pre toga Demokratska stranka Srbije) u Surdulici.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here