Home Izbori Tončev: SPS jedini gubitnik izbora

Tončev: SPS jedini gubitnik izbora

72
0
Novica Tončev - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Surdulica — Član Predsednišva SPS Novica Tončev izjavio je FoNetu da nije zadovoljan brojem glasova koje je na parlamentarnim izborima osvojila ta partija.

Surdulica — Član Predsednišva SPS Novica Tončev izjavio je FoNetu da nije zadovoljan brojem glasova koje je na parlamentarnim izborima osvojila ta partija.

Tončev je ocenio da je SPS jedini gubitnik izbora i da će stranački organi odlučiti da li će i pod kojim uslovima SPS ući u novu Vladu, ako dobiju ponudu.

S obzirom na to da smo bili u vlasti trebalo je da osvojimo više glasova. Bili smo u vlasti, a nismo povećali ni procenat ni broj poslanika i na osnovu toga može se zaključiti da je SPS jedini gubitnik na ovim izborima, rekao je Tončev.

On je najavio da će stranački organi odlučiti pod kojim uslovima SPS ući u novu Vladu.

Ako takva ponuda stigne, prihvatićemo je, ali ne kao do sada. Na primer imali smo ministra energetike, a članovima SPS u Surdulici nije dozvoljavano da uđu u krugu Vlasinske hidroelektrane i u Elektrodistribuciju. Pod takvim uslovima nećemo ući. Bar ja neću, rekao je Tončev.

Novica Tončev, koji je i predsednik Opštinskog odbora SPS u Surdulici, gde je ta partija osvojila 70 odsto glasova birača, ocenio je da, na osnovu tog rezultata, prvo on zaslužuje da uđe u Vladu.

Ako uđemo u Vladu niko pre mene iz SPS nije zaslužio da uđe u nju, rekao je on.

Tončev, koji je i predsednik Izbornog štaba za lokalne izbore rekao je da će zatražiti od stranačkih stručnih službi izveštaj o učinku svih lokalnih funkcionera u svojim sredinama, a potom i sednicu Glavnog odbora stranke na kojoj će se analizirati „ko je šta i koliko uradio“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here