Home Izbori Jovičić: Samo nećemo da dozvolimo prekrajanje narodne volje

Jovičić: Samo nećemo da dozvolimo prekrajanje narodne volje

75
0

BEOGRAD – Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić poručio je funkcioneru DS Balši Božoviću da SNS želi uvid u izborni materijal samo kako bi bio siguran da neobična promena rezultata koja se desila preko noći, uz konstanto prisustvo članova opozicije u RIK-u, nije u suprotnosti sa narodnom voljom.

Jovičić podseća Božovića da je SNS osvojio preko 40.000 glasova više nego na prethodnim republičkim izborima, uz i dalje konstantnu podršku preko 48 odsto građana, i to uprkos teškim, bolnim i odgovornim reformama.

„Naš rezultat govori o poverenju građana koje uživa SNS, a rezultat Demokratske stranke govori o tome koliko poverenja imaju u njih i u spletkarenja, afere i korupciju koje su godinama bile odlike njihove vlasti“, poručuje Jovičić u saopštenju.

On je optužio „lažne demokrate“ da su, „po starom maniru“, vršile nezapamćen pritisak na rad izbornih organa putem medija, širenjem panike, a bez ijednog dokaza ili konkretnog argumenta, ne podnoseći niti jedan formalan prigovor RIK-u.

S druge strane, navodi Jovičić, SNS je podneo dva obrazložena i smislena prigovora, i želi da iskoristi svoje demokratsko pravo i dobije uvid i izborni materijal, kako bi osigurao da je volja građana Srbije ispoštovana, jer veće vrednosti od nje nema.

„Želimo da budemo sigurni da neobična promena rezultata koja se desila preko noći uz konstanto prisustvo članova opozicije u RIK-u, nije u suprotnosti upravo sa tom narodnom voljom“, poručuje Jovicćić u saopštenju.

Funkcioner DS prethodno je rekao da se manipuliše objavom izbornih rezultata, kao i da odlaganje objavljivanja rezultata od strane RIK-a za 1,5 odsto biračkih mesta u Srbiji ukazuje na „lošu nameru“.

Božović je u saopštenju naveo i da je prema podacima te stranke i sakupljenim zapisnicima sa biračkih mesta u izbornoj noći na 40 odsto obrađenih podataka jasno da je koalicija DS S-Dveri prešla cenzus za ulazak u parlament.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here