Home Izbori Ispod 5%: Nije naša poslednja reč

Ispod 5%: Nije naša poslednja reč

68
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Dok se iščekuju konačni rezultati RIK, jasno je da u novom skupštinskom sazivu neće biti osam stranaka i pokreta koji su se borili na ovim izborima.

Beograd — Dok se iščekuju konačni rezultati RIK, jasno je da u novom skupštinskom sazivu neće biti osam stranaka i pokreta koji su se borili na ovim izborima.

Iako je za stranke ispod cenzusa izborni rezultat razočaravajući, kažu da ovo neće biti i njihova poslednja reč u politici.

„Naš rezultat je težak poraz. Jedan od onih posle kojih se teško ustaje. Ili nikako. To je tako. Teški uslovi, bez para i medija, ali jeste poraz“, ovo je bila jedina reakcija Borka Stefanovića posle izbornog rezultata koji je doneo 35 hiljada glasova ali to nije bilo dovoljno da Levica Srbije, pređe cenzus a on ponovo sedne u poslaničku klupu.

Ni činjenica da je najmlađi nosilac jedne liste ni to što je žena nije pomoglo Milici Đurđevič i Zavetnicima da postanu deo novog skupštinskog saziva. Osvojenih 27 hiljada glasova, za njih su kažu podstrek pa pripreme za predsedničke i izbore u Beogradu već počinju.

„Jesmo zadovoljni rezultatom, mi se nikada nismo povukli, otvorili smo brojna pitanja na ovim izborima koja su bila zaboravljena. To su borba za podizanje nataliteta, KIM, suverenitet definisanje spoljne politike“, kaže Milica Đurđević.

Ni drugi pokušaj da se domogne skupštinskih klupa nije doneo rezultat Ruskoj stranci. Nije pomogla ni ideja o približavanju Istoku kao ni korišćenje lika Vladimira Putina u kampanji. Slobodan Nikolić međutim ne gubi poliitčke ambicije.

„Članstvo me već zove i sugeriše da se kandidujem za predsednika Republike Srbije na sledećim izborima 2017. godine. Smatramo da je ovo izuzetan rezultat za stranku koja nije u Beogradu“, kaže Nikolić.

Razočarana je grupa građana „Srpski preporod“ koji predvodi Slobodan Komazec. Očekivali su najmanje pet odsto, ali su ostali ispod crte.

„Nećemo odustati, mislim nema potrebe da odustanemo nego ćemo iči na omasovljavanje i što više da približimo ovaj program, da ga doradimo gde bude trebalo i da uključimo i ove međunarodne faktore, vidite i sami da se komplikuje svetska polička scena“, kaže Komazec.

U konačnom poretku, Republikanska stranka Nikole Sandulovića i Mladi sa stavom koje predvodi Stanko Debeljaković nisu uspele da osvoje ni 10 hiljada glasova koliko su skupili za podršku njihovoj listi.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here