Home Izbori Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o budućoj vladi

Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o budućoj vladi

63
0
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da još nije razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o sastavu buduće Vlade Srbije.

Dačić je za list „Blic“ kazao da su SPS i Jedinstvena Srbija (JS) spremne da razgovaraju o nastavku saradnje sa naprednjacima ukoliko dobiju njihov poziv.

„SPS i JS su državotvorne stranke. Ukoliko dobijemo takav poziv, spremni smo da razgovaramo o nastavku saradnje sa SNS-om jer je to u najboljem interesu Srbije“, kazao je Dačić.

Lider socijalista je rekao da nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima SPS-a pošto je ta stranka osvojila manje glasova nego 2014. godine.

„Zadovoljan sam činjenicom da smo druga po jačini stranka. Imajući u vidu da smo sada izašli na izbore bez PUPS-a, rezultat je otprilike na nivou naših rezultata sa prošlih izbora“, naveo je Dačić dodavši da je najvažnije da je SPS „uspeo da sačuva identitet stranke i koalicije sa JS“.

Upitan da li bi SPS sarađivao sa opozicionim strankama, Dačić je rekao da socijalisti nisu imali kontakte ni sa jednom strankom „osim sa SNS“.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here