Home Izbori PIK: Obrađeno 51 odsto biračkog tela – SNS 54 odsto mandata

PIK: Obrađeno 51 odsto biračkog tela – SNS 54 odsto mandata

78
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: N1

Pokrajinska izborna komisija saopštila je sinoć preliminarne rezultate izbora za Skupštinu AP Vojvodine na osnovu 59,61 odsto obrađenih biračkih mesta, koja čine 51,65 odsto biračkog tela u Vojvodini, a po kojima je najviše mandata – 54,17 odsto – osvojila Srpska napredna stranka.


NOVI SAD – Pokrajinska izborna komisija saopštila je sinoć preliminarne rezultate izbora za Skupštinu AP Vojvodine na osnovu 59,61 odsto obrađenih biračkih mesta, koja čine 51,65 odsto biračkog tela u Vojvodini, a po kojima je najviše mandata – 54,17 odsto – osvojila Srpska napredna stranka.

Članica PIK-a Jelena Zlojutro rekla je novinarima da Pokrajinska izborna komisija raspolaže podacima sa 1.064 od ukupno 1.785 biračkih mesta u AP Vojvodini.

Na drugom mestu iza naprednjaka, prema tim podacima, nalazi se koalicija okupljena oko SPS-a, koja je osvojila 10 odsto mandata, na trećem mestu je SVM sa 9,17 odsto mandata, na trećem mestu su SRS i DS sa po 8,33 odsto mandata, dok je na petom mestu LSV sa 5,83 odsto mandata.

Prema do sada obrađenim podacima sa biračkih mesta, u Skupštini AP Vojvodine predstavnike će imati i manjinske liste „Mađarski pokret za autonomiju“ koji je osvojio 3,33 odsto mandata i Zelena stranka sa 0,83 odsto mandata.

Obrađeni uzorak ne obuhvata biračka mesta u Južnobanatskom okrugu, ni biračka mesta u nekim opštinama Sremskog okruga, kao ni rezultate iz Novog Sada, jer se podaci sa tih biračkih mesta još obrađuju, naveli su u PIK-u.

Pokrajinska izborna komisija, na osnovu tačke 45. Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, ima rok da do četvrtka, 28. aprila, u 20 sati saopšti konačene rezultate pokrajinskih izbora.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here