Home Izbori OO SNS: Građani na izborima pokazali odlučnost da opstanu

OO SNS: Građani na izborima pokazali odlučnost da opstanu

114
0
Glasačke kutije  - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

OO SNS: Građani na izborima pokazali odlučnost da opstanu

KOSOVSKA MITROVICA – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Kosovske Mitrovice saopštio je danas da su građani na izborima održanim u nedelju pokazali odlučnost da opstanu u ovom gradu i na KiM, čestitajući građanima Kosovske Mitrovice na “velikoj i značajnoj pobedi na izborima”.

“Sa više od 63 odsto osvojenih glasova pokazali ste svoju odlučnost da ostanete i opstanete u našoj Kosovskoj Mitrovici i na Kosovu i Metohiji. Istovremeno ste nas i obavezali, dajući nam poverenje, da u narednom periodu stvorimo još bolje uslove za život i rad u našem gradu”, navodi se u saopštenju predsednika Opštinskog odbora SNS Gorana Rakića.

Ovi izbori su pokazali da ujedinjeni možemo sve i da uz Srpsku naprednu stranku i premijera Aleksandra Vučića Srbija pobeđuje, dodaje se u saopštenju.

Funkcioner SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je juče da je prema rezultatima te stranke na osnovu kompletno obrađenog materijala, SNS osvojila 67,09 odsto glasova na teritoriji Kosova i Metohije.

Prema podacima naprednjaka, SPS je osvojila 9,61 odsto glasova, SRS 8,61 odsto, DS S-Dveri osvojile su 4,30 odsto, SDS-LDP-LSV 2,51 odsto, DS 1,08 odsto, a Pokret Dosta je bilo 0,33 odsto.

Izlaznost na KiM bila je 44,72 odsto, veća za 33, 94 odsto nego 2014. godine, kada je na birališta izašlo 32,96 odsto građana.

Na ovim izborima na KiM ukupno je glasalo 47.449 građana.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here