Home Lokalni izbori DJB se protivi ponavljanju izbora u Nišu

DJB se protivi ponavljanju izbora u Nišu

189
0
Dosta je bilo - Srbija izbori
Foto: N1/Vikipedija

NIŠ – Pokret „Dosta je bilo- Saša Radulović“ usprotivio se danas ponavljanju izbora na 20 biračkih mesta u Nišu, jer su ta mesta, kako su naveli, samo ona na kojima je Srpska napredna stranka ostvarila loš izborni rezultat.

„Gradska izborna komisija (GIK) traži ponavljanje izbora na mestima na kojima je SNS ostvarila najslabije rezultate (negde i ispod 27 odsto), a pokret ‘Dosta je bilo’ na većini tih mesta ima između 15 i 20 odsto i često je druga snaga po glasovima. Ponavljanje izbora bi dalo novu i potpuno nelegitimnu šansu stranci na vlasti da prekroje izborne rezultate u svoju korist“, navodi se u saopštenju.

Pokret „Dosta je bilo“ je dodao da je GIK na izbornim mestima na kojima traži ponavljanje izbora utvrdila nepravilnosti sam na lokalnom nivou, ali ne i na parlamentarnom.

Stranke koje su formirale listu „Niš, moj grad“ (Demokratska stranka, Liberalno demokratska stranka, Socijademokratska stranka i Narodni pokret Srbije) zatražile su danas ponavljanje izbora na teritoriji celog Niša.

GIK je sinoć saopštila da će zbog viška listića u kutijama biti ponovljeni izbori na 20 biračkih mesta na kojima glasa oko 30.000 Nišlija.

Prema podacima GIK-a na izborima u Nišu lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ osvojila je 39,10 odsto glasova ili 30 mandata. Lista „Niš, moj grad“ osvojila je osam mandata sa 10,81 odsto osvojenih glasova, a isti broj odborničkih mandata osvojila je i lista Socijalističke partije Srbije i jedinstvene Srbije sa 11,55 odsto.

Pokret „Dosta je bilo“ osvojio je šest mandata sa 8,05 odsto glasova, Srpska radikalna stranka osvojila je poverenje 7,21 odsto glasača i pripašće joj pet odborničkih mesta, a Dveri i Demokratska stranka Srbije imaće tri odbornika zahvaljujući tome što su osvojili 5,16 odsto glasova.

Ruska stranka, kao stranka nacionalne manjine, prema podacima GIK-a imaće jednog odbornika u Skupštini grada.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here