Home Izbori Krivične prijave zbog narušavanja izbornog procesa u Vranju

Krivične prijave zbog narušavanja izbornog procesa u Vranju

185
0
Vranje - Srbija izbori
Foto: N1

Policija je podnela dve krivične prijave u dva nezavisna slučaja zbog narušavanja izbornog procesa u Vranju na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“.

U prvom slučaju okrivljenom licu određen je pritvor, dok se krivična prijava protiv drugog lica vodi u redovnom postupku.

Portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Mirjana Vukojičić izjavila je danas da je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju nakon saslušanja D. N. iz Vranja odredio pritvor u trajanja od 30 dana zbog krivičnog dela davanja i primanja mita tokom glasanja.

Ona je agenciji Beta kazala da je protiv D. N. pokrenut postupak na osnovu krivične prijave, koju je podnela Policijska uprava u Vranju, kao i da zbog postupka utvrđivanja dokazanih radnji koji je u toku ne može da iznese više detalja o slučaju.

„Policijska uprava je podnela krivičnu prijavu za delo počinjeno na biračkom mestu broj 24 u Vranju. D.N. se već nalaz u pritvoru“, kazala je Mirjana Vukojičić.

Na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ juče je u toku prepodneva prekinuto glasanje nakon što je utvrđeno da je jedan birač na glasačko mesto došao s već popunjenim glasačkim listićem, a da je prazan glasački listić koji je dobio na licu mesta pokušao da sakrije i iznese sa biračkog mesta.

Republička izborna komisija poništila je glasanje na biračkom mestu broj 24 u Vranju i na tom biračkom mestu glasanje će biti ponovljeno.

Ovo je prvi put da su na području Vranja tokom izbora podnete krivične prijave zbog narušavanja izbornog procesa.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here