Home Izbori Kome ide koliko sa liste oko SNS

Kome ide koliko sa liste oko SNS

131
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lista koju predvode Aleksandar Vučić i SNS je dobila većinu u narednom sazivu parlamenta, ali zasad nije poznato ko će sve sedeti u klupama.

SNS je na izbore izašla u koaliciji sa još šest partija – Socijademokratskom partijom Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića, Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, Novom Srbijom Velimira Ilića, Srpskim pokretom obnove (SPO) Vuka Draškovića i Srpskom narodnom partijom (SNP) Nenada Popovića.

Kako prenosi agencija Beta, prema koalicionom sporazumu, od 131 za sada osvojenog mandata, SNS će dobiti 98, SDPS 10, PUPS 9, Nova Srbija pet, a po tri Pokret socijalista, SPO PUPS i SNP.

Poznato je da će naprednjaci i njihovi koalicioni partneri imati novog šefa poslaničkog kluba, jer Zoran Babić nije bio na listi i pretpostavlja se da će biti u izvršnoj vlasti.

Na pitanje B92 da li sebe vidi kao ministra, Babić nije želeo da odgovori.

Među poslanicima verovatno neće biti ni aktuelnih ministara Rasima Ljajića i Aleksandra Vulina, kao i još nekoliko lica s vrha liste koji sada imaju funkcije u vladi, ali vredi istaći da je Aleksandar Vučić u finišu kampanje rekao da će biti „mnogo promena u vladi“, pa bi uskoro neki od odlazećih ministara mogli da završe u poslaničkim klupama.

Pretpostavlja se da će svoje stare poslaničke kadrove angažovati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, NS i SNP, koji je u prošlom sazivu imao samo jednog poslanika, koji je naknadno prešao u tu partiju.

Izvori: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here