Home Beograd Kako je glasao BG – DS Vračar i Stari grad, Šapić i...

Kako je glasao BG – DS Vračar i Stari grad, Šapić i SNS

132
0
Beograd - Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Beograd — U osam od 17 beogradskih opština izbrojani su konačni rezultati i većinu mandata u 13 osvojila je SNS. DS je slavila na Vračaru, a Šapić je ubedljiv na NBG.

Zanimljivo će biti na Novom Beogradu gde se čeka konačni partner Aleksandru Šapiću u formiranju opštinske vlasti, kao i na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu.

Na Čukarici SNS je osvojila 22 mandata, DS-SDS-NS ima šest, SPS-JS četiri mandata, isto koliko i SRS i koalicije Dveri/DSS, dok je pokret Dosta je bilo osvojio pet mandata.

U Sopotu SNS ima 25 mandata, DS i LDP dva, a SPS tri, dok je Miroslav Čučković bio ubedljiv na lokalnim izborima u Obrenovcu. Osvojio je 33 mandata, slede ga DS i SDS koji su osvojili sedam, isto koliko i SPS. Toza i radikali su na četiri.

Ubedljivu većinu SNS je osvojio i u Grockoj, tamo će imati 20 mandata, SPS i JS pet, Grupa građana „Naš čovek“ – Blažo Stojanović tri, kao i radikali, dok će Patriotski blok i Nova Srbija imati dva.

U Mladenovcu je iznenađenje napravio Građanski pokret „Samo jako – Beli Preletačević“, nastao kao parodija na politički sistem. SNS tamo ima 28 mandata, dok je Beli na 11. Iza su DS sa šest, SPS sa četiri, a radikali i SDS imaju tri mandata.

Naprednjaci su ubedljivi i u Surčinu, osvojili su 21 mandat, DS je na osam, SRS na četiri i SPS na dva mandata.

Napetije je bilo na Savskom vencu gde su naprednjaci osvojli 13 mandata, DS devet, a Dosta je bilo sedam. Iza su SPS sa tri, radikali sa dva mandata i koalicija DSS i Dveri sa dva, dok je pokret “Pobedimo stranke” osvojio jedan mandat.

Na Rakovici SNS je ubedljiv, imaju 25 mandata, koalicija DS, SDS i LDP, poput Dosta je bilo, ima šest,SPS i JS pet, kao i radikali. Dveri i DSS osvojili su tri mandata.

Fukcioner Demokratske stranke Branimir Kuzmanović izjavio je sinoć da je ta stranka na lokalnim izborima pobedila u beogradskoj opštini Vračar.

On je na konferenciji za novinare u sedištu DS rekao i da ta stranka na Vračaru ima prednost od četiri odsto u odnosu na Srpsku naprednu stranku.

Kuzmanović je dodao i da će, na osnovu do sada obrađenih rezulata izbora, DS moći da formira lokalnu vlast sa Pokretom Dosta je bilo.

Demokratska stranka ponovo je pobedila i u centralnoj beogradskoj opštini Stari grad. Prema podacima opštinske organizacije Demokratske stranke, ona je na izborima dobila 32,06 odsto glasova, a Srpska napredna stranka 23,4 odsto.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ dobio je u toj opštini 13,53 odsto glasova, DSS 6,98, SPS 6,23, SDS-LDP 5,88, a SRS 5,41 ;odsto glasova.

Novinar lista „Danas“ Zoran Panović kaže da su današnji izbori bitka za Vojvodinu i bitka za Vračar, što su dve jake simboličke poruke.

Panović je za RTS naveo da su proevropske stranke koje su imale jaka uporišta u centralnoj Srbiji svojom neozbiljnošću to izgubile i praktično dovele do toga da se može dogoditi da neka ili nijedna od njih ne pređe cenzus.

Izvor: B92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here