Home Izbori Političari na biralištima

Političari na biralištima

72
0
nikolic-dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni i redovni pokrajinski i lokalni izbori.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je nešto pre 11 časova, na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“. Nikolić je na biračko mesto došao u pratnji supruge Dragice.

Premijer i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je oko podneva na Novom Beogradu. Vučić je na biračko mesto 27 u Bulevaru Mihajla Pupina 117 došao sa ćerkom.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić glasao je, nešto posle 8.30 časova. Dačić je svoj glas predao na glasačkom mestu 37. Na glasačko mesto Dačić je došao u pratnji supruge i sina.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković glasao je u 10 sati u selu Končarevu, gde je rođen i gde živi. Marković je na glasanje došao sa članovima porodice.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić glasao je u 11 sati na biračkom mestu 177 u Ulici Narodnih heroja broj 5 u Novom Sadu. Pajtić je na biralište došao sa suprugom Vesnom i sinom.

Lider SDS Boris Tadić glasao je nešto posle 10 časova. On je svoj glas predao na opštini Stari grad, na izbornom mestu 34.

Predsednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović glasao je u 9 sati na biračkom mestu Ušće u Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu. Jovanović je na izbore došao sa suprugom.

Ištvan Pastor, nosilac liste „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ glasao je u 9 časova na biračkom mestu 74 u OŠ „Petefi Šandor“ u Nosi kod Hajdukova.

Lider SDP Rasim Ljajić glasao je pre podne na biračkom mestu br. 82 u novopazarskom naselju Hadžet. Ljajić je na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić glasala je u 10 sati na biračkom mestu na Paliluli, u Ulici 27. marta. Rašković Ivić je glasala u društvu supruga i sina.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović glasao je u 11 sati u Novom Sadu. Stefanović je glasao na biračkom mestu 162 u mesnoj zajednici Ostrvo.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj glasao je u 10 sati na svom biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici. Šešelj je svoju građansku dužnost obavio u društvu supruge i sina.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović glasao je na biračkom mestu u vrtiću „Cerak“ u Beogradu.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ na Vidikovcu. Vulin je na glasanje došao sa suprugom.

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić glasao je u Domu zadravlja „Novi Beograd“.

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović glasao je u 9 sati na biračkom mestu u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka – za pomirenje Muamer Zukorlić glasao je na biračkom mestu 73 u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Pazaru. Glasao je u prisustvu supruge i kćerke.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin je u pratni supruge glasao u OŠ „Desanka Maksimović“ u Novom Pazaru.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković glasao je na biračkom mestu na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Živković je na glasanje došao sa suprugom Biserkom i decom.

Nosilac izborne liste „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici“ Milica Đurđević glasala je u 9.30 sati na biračkom mestu 34 Šumice.

Na biračkom mestu u kruševačkoj mesnoj zajednici „Despot Stefan Lazarević“ u 11 časova glasao je nosilac liste za parlamentarne izbore „Dijalog – mladi sa stavom“, Stanko Debeljaković.

U Srbiji se održavaju vanredni parlamentarni i redovni pokrajinski i lokalni izbori. Na parlamentarnim izborima se za 250 mesta nadmeće 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Biračka mesta su otvorena u sedam sati, a zatvaraju u 20 časova, do kada traje i predizborna tišina.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here