Home Izbori Izborna noć na B92: Saznajte prvi rezultate izbora

Izborna noć na B92: Saznajte prvi rezultate izbora

66
0
Slavko Beleslin - Srbija izbori
Foto: B92

Prve informacije o ishodu izbora iz minuta u minut, gledaoci televizije B92 saznaće ekskluzivno večeras od 20h u specijalnoj emisiji „Izbori 2016.“

Slavko Beleslin će uz Ivanu Konstantinović i Suzanu Trninić voditi gledaoce kroz izbornu noć.

„Dve stvari će večeras biti presudne – prvi objaviti rezultate i prvi analizirati njihove posledice. Spremni smo da dobijemo obe bitke. Za rezultate će biti zadužena Ivana Konstantinović koja će ih saznati pre ostalih“, kaže Slavko Beleslin..

Preliminarne rezultate saopštavaćete na osnovu CESID-ovih podataka. Osim njihove, da li ćete imati još nečiju pomoć?

– Ekskluzivni ugovor sa CESID-om daće nam veliku prednost, ali ćemo svakako objavljivati i rezultate koje ćemo dobijati iz stranaka i Republičke izborne komisije. Ipak, brojke su samo jedan deo priče, mnogo je važnije kako će ti procenti uticati na našu budućnost i politički život u godinama koje dolaze. To će, sa svojim gostima, analizirati Suzana Trninić.

Postoji li posebna vrsta priprema za ovakvu vrstu programa?

– Na izbornu noć može vas pripremiti samo dugogodišnje posvećeno bavljenje ovim poslom. Sve moje kolege su spremne za noć u kojoj nikada ne postoji precizan scenario. Uostalom, B92 je poznata kao “krizna televizija” koja u najkraćem roku može pokrenuti informativni program, tako da ćemo svi biti na svom terenu.

Da li je i koliko je teško ostaviti po strani lične želje i nadanja pri iščekivanju i sapštavanju preliminarnih izbornih rezultata?

– Čudno je to, ali nakon mnogo izbornih noći iza mene, sad već mogu da kažem da tokom takvih programa nemam nikakve emocije niti želje, sem one da što pre obavestimo javnost o razvoju događaja.

Čuju se mišljenja da je ova predizborna kampanja bila „tiša“ od prethodnih… Zašto?

– Pre svega zato što su ukinuti plaćeni termini za političke stranke zbog kojih je prošlih godina bilo kakva vrsta normalnog porodičnog dana uz TV tokom predizborne kampanje bila apsolutno nemoguća. Tom utisku, naravno, doprinosi i izostanak tradicionalnih političkih duela ali i očigledan nedostatak bilo čega i bilo koga novog.

Predizbornu kampanju obeležili su i neki neuobičajeni TV momenti, cepanje članske karte u emisiji, „preletanje“ u programu uživo… Očekujete li neka iznenađenja u izbornoj noći?

– Nisu prošli još ni jedni izbori a da nismo imali neko iznenađenje. Ostaje da večeras vidimo da li je prijatno ili ne. I za koga.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here